(KURIR TV) RADISAV RODIĆ OPTUŽUJE: Tadić i Dinkić su me brutalno terorisali i pokušali da otmu Kurir

Krivične prijave protiv bivšeg režima

(KURIR TV) RADISAV RODIĆ OPTUŽUJE: Tadić i Dinkić su me brutalno terorisali i pokušali da otmu Kurir

Društvo -
Pokretač Kurira tvrdi da je kriminalna grupa najviših državnih funkcionera brutalno zloupotrebljavala svoj položaj u funkciji političke odluke motivisane ličnim interesima Tadića i Dinkića

BEOGRAD - Pokretač dnevnog lista Kurir Radisav Raja Rodić optužio je bivši režim pod okriljem DS da su ga ucenjivali i pretili mu kako bi preuzeli Kurir i tako kontrolisali medije u Srbiji. Krivična prijava koju je Rodić podneo Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal do detalja opisuje način funkcionisanja ove kriminalne grupe, koju su činila 23 lica koja su tada (a neki i danas) zauzimala najviše državne funkcije, brutalno ih zloupotrebljavajući u funkciji političke odluke motivisane ličnim interesima Borisa Tadića i Mlađana Dinkića.U krivičnoj prijavi Rodić navodi da postoji osnovana sumnja da je ta, kako ih je nazvao, organizovana kriminalna grupa izvršila 22 krivična dela, među kojima i trgovinu uticajem, prinudu, iznuđivanje iskaza, zlostavljanje, mučenje i prevaru kao davanje lažnog iskaza.- Kroz lično iskustvo shvatio sam da se u Srbiji u poslednjih 20 godina ništa nije promenilo. Od vremena Ante Markovića vlast radi isto, po sistemu „sjaši Kurta da uzjaše Murta“. Pripremajući dokumentaciju, dobio sam mnogo „saveta“ da prijavu ne podnosim jer je to strašno opasno. Narod treba da zna kakvu je vlast imao, kako ova sadašnja i svaka buduća vlast ne bi bila ista takva - izjavio je Rodić, dodajući da nije želeo da odustane od prijave iako već tri dana dobija pretnje.Oko 1.370 poreskih rešenja i kontrolaObjašnjavajući način na koji ga je vlast pod vođstvom „demokrata“ zastrašivala, Rodić ističe da je od 2005, kada je objavio knjigu „Demokratska pljačka Srbije“, pa sve do 2009. na njegovu adresu stiglo više od 1.370 raznih poreskih rešenja i kontrola.- Formirali su, kako sam ih nazvao, terorističke grupe zadužene da me terorišu. Napravili su plan da bi mogli da me proglase neprijateljem broj jedan. Morali su da me optuže da sam utajio milijardu i sto miliona dinara poreza. To je onda velika pljačka i kao takva dolazi u nadležnost Nacionalnog saveta za bezbednost. Svi su bili instrumentalizovani, od policije do poreske policije, tužilaštva i sudova - tvrdi Rodić.

Pretnje porodiciS druge strane, kako je naveo Rodić, Dragan Ðilas, bivši lider DS, preko tadašnjih urednika Presa Dragana. J. Vučićevića, pokušao je da, dok je bio u pritvoru, prinudi njegovog sina da proda Kurir za milion evra.- Pretili su da će, ako ne prihvatimo njihove uslove, cela porodica Rodić biti uhapšena! Preko jednog od tadašnjih direktora Presa preneta je poruka mom sinu Aleksandru da je Ðilas spreman da plati za Kurir 500.000 evra. Sve je u krivičnoj prijavi detaljno opisano i argumentovano. Tvrdim da su tada svi radili isključivo za interes zločinačke organizacije Borisa Tadića i Mlađana Dinkića. Neka pravosuđe pokaže na delu da je nezavisno. Već danas ću podneti zahtev specijalnom tužiocu da odredi pritvor za sve koje sam ovde optužio - zaključio je Rodić, dodajući da su i njega u pritvoru držali 22 meseca da ne bi uticao na svedoke.Važni svedociRodić je istakao da su mu, kada je 2009. uhapšen i kada je 200 policajaca okupiralo zgradu u Vlajkovićevoj ulici, podršku pružili Aleksandar Vučić, Toma Nikolić, Aleksandar Vulin, Neša Stefanović.- To je tada za njih bilo politički dobro. Sada je pitanje kako će reagovati - rekao je.U krivičnoj prijavi je navedeno da su u septembru 2009. stvorili političku volju Boris Tadić, Mlađan Dinkić i tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić da se zarad opstanka njihove koalicije na vlasti Rodić uhapsi i od njega prinudom optužbe za poresku utaju i iznudom otme Kurir. Dačić se ne nalazi na krivičnoj prijavi, već na listi predloženih svedoka, kao član Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj su i, kao „svedoci progona Rodića“, predsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović.

Bez krajaSUDSKI PROCESI TRAJU OD DEVEDESETIHIako je država, tvrdi Rodić, otela brojnu imovinu, postoje procesi koji su na sudu još od 1999.- Tužio sam državu za vreme vlasti Miloševića, kada su mi po tadašnjim drakonskim zakonima gašene firme, i još je na sudu. Zajedno sa Ljubom Mihajlovićem osnovao sam Komercijalnu banku, a od 5.700.000 dolara kapitala uložio sam polovinu, oko 2.800.000 dolara. Posedujem dokumentaciju i sve mi je to oteto - navodi on.

Pritisci DEMOKRATE ME ZASTRAŠIVALE DA IM OTPIŠEM DUGOVE- Tokom studentskih protesta devedesetih, pomagao sam opoziciju, ostali su mi dužni negde oko pet miliona maraka - tvrdi Rodić.- Kada sam posle 2000.odbio da im otpišem dugove, počinje teror, faktički su me reketirali. Nisam pristao i samo nekoliko dana kasnije ispod mojih kola podmetnuta je bomba.Odrekao sam se, ali pod prinudom - kaže Rodić, koji je za vreme režima Slobodana Miloševića objavljivao dnevni list Glas javnosti, dok su se u njegovoj štampariji štampali opozicioni listovi NIN, Vreme, Blic, Nova demokratija...

http://www.youtube.com/watch?v=7_6lYSoWXPc

O prijavi protiv Tomislava Nikolića ODBAČENA EKSPRESNO- Podneo sam krivičnu prijavu protiv predsednika Tome Nikolića zbog objavljivanja službene tajne. Krivična prijava je predata 18. decembra 2014. Višem tužilaštvu u Beogradu, a odgovor je stigao veoma brzo, 20. januara ove godine, ali od Specijalnog tužilaštva, da nema osnova za pokretanje krivične prijave protiv Nikolića. Bili su strašno ekspeditivni, pa se nadam da će i u ovom slučaju biti tako brzi - kaže Rodić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track