KRIVIČNA PRIJAVA RODIĆA: Političari zloupotrebili državu da bi sakrili kriminal

Pokretač Kurira navodi

KRIVIČNA PRIJAVA RODIĆA: Političari zloupotrebili državu da bi sakrili kriminal

Društvo -
Zločinačko udruženje: Odluka Tadića, Dinkića i Dačića da uhapse Radisava Rodića uslovljena je političkim i ličnim interesima, a institucionalizovana kroz državne organe

BEOGRAD - U septembru 2009. godine Boris Tadić, lider DS i predsednik Srbije, Mlađan Dinkić, lider G17 i ministar finansija, i Ivica Dačić, lider SPS i ministar unutrašnjih poslova, dogovorili su se da se zarad opstanka njihove koalicije na vlasti uhapsi Radisav Rodić i od njega, pomoću optužbe za poresku utaju i iznudu, otme dnevni list Kurir, navodi Radisav Rodić, pokretač Kurira, u krivičnoj prijavi podnetoj protiv 23 bivša i sadašnja visoka državna funkcionera.Kontrola medijaOn dalje objašnjava kako su se zloupotrebljavale državne institucije za obračune.- Odluka trojice lidera bila je uslovljena njihovim političkim i ličnim interesima, a institucionalizovana je kroz državne organe, Savet za nacionalnu bezbednost i Biro za koordinaciju službama bezbednosti. Lični interes pomenute trojice bio je da se kontrolom nad najtiražnijim dnevnim listom u zemlji kontroliše medijski prostor i u krajnjoj liniji prikriju od javnosti razna krivična dela na štetu države, čiji su počinioci bili oni i njihovi partijski potčinjeni - navodi Rodić u prijavi.

Teške optužbe... Radisav Rodić
Teške optužbe... Radisav Rodić

Organi Ministarstva finansija pod, kako navodi Rodić, Dinkićevom kontrolom - Ministarstvo, Poreska uprava i poreska policija, 15. septembra 2009. godine su poslali isfabrikovani lažni izveštaj da su on i njegove firme najveći utajivači poreza u Srbiji.Kojić operativac- Sinhronizaciju akcije obavio je šef Dinkićevog kabineta Ivica Kojić, koji je direktno izdavao naloge šefu poreske policije Beograda Dejanu Eriću. Ovaj izveštaj prosleđen je republičkom javnom tužiocu i „predmet Rodić“ postaje predmet rada Saveta za nacionalnu bezbednost i Biroa za koordinaciju službama bezbednosti. Koordinaciju progona i terora nad Rodićem preuzeo je Biro, kojim je rukovodio Miodrag Rakić, Tadićev šef kabineta - navodi Rodić u prijavi.Prema raspoloživim dokazima, koje je sakupio Rodić, „Tadićevo zločinačko udruženje“ funkcionisalo je tako što je on preko svog šefa kabineta kao člana i sekretara Saveta i šefa Biroa i formalno i suštinski rukovodio radom ova dva tela, čiji su članovi bili najviši državni funkcioneri.Nemaju komentarBoris Tadić, Mlađan Dinkić, Ivica Dačić, Ivica Kojić, sada šef kabineta premijera Aleksandra Vučića, i Dejan Erić nisu imali komentar na krivičnu prijavu.

Šta su pričali u vreme napada na KurirVUČIĆ: HAPŠENJE RODIĆA JE UVOĐENJE DIKTATURE- Hapšenje Radisava Rodića, sasvim sam uveren, nema nikakve veze sa tim da li je plaćao porez. Hapšenje vlasnika Kurira je uvođenje diktature i medijskog mraka u Srbiji. Pretpostavljam da tu ima različitih vrsta nepravilnosti, ali je interesantno da to nikome iz vlasti, G17, DS, SPS, nije smetalo ni pre šest, ni sedam, ni pet, ni četiri, ni tri, ni dve godine, već je zasmetalo onda kad su shvatili da, ako Kurir opstane, nastavi da piše na isti način, da mogu glatko da izgube izbore - govorio je tada Aleksandar Vučić.

Veljović i Vučićević
Veljović i Vučićević

Grupe za terorOD DIANE DRAGUTINOVIĆ I PETROVIĆA DO VELJOVIĆA I VUČIĆEVIĆA...Kurir će narednih dana objaviti ko je bio u, kako navodi Rodić, u Tadićevim grupama za zloupotrebe. „U prvoj su bili Dinkić, Kojić, Diana Dragutinović, Dragutin Radosavljević, Dejan Erić, u drugoj Dušan Petrović, Snežana Malović, Slobodan Homen, u trećoj Milorad Veljović, Branko Lazarević, u četvrtoj Dragan Ðilas, Dragan J. Vučićević, u petoj Ivica Smolić, Olivera Trikić, Dragana Stojkov, Saša Radulović...“, navodi se u prijavi.

Podrška... Vučić u Kuriru 2009.
Podrška... Vučić u Kuriru 2009.

IZVRŠENA 22 KRIVIČNA DELA- traži pritvor za 23 funkcionera- Rodić je juče za 23 funkcionera u prijavi zatražio pritvor- Kako tvrdi, mogli bi da pobegnu, unište dokaze i ponove krivično delo koje smatra da su učinili- Rodić navodi da su izvršena 22 krivična dela - narušavanje nepovredivosti stana, prinuda, iznuđivanje iskaza, zlostavljanje i mučenje, prevara, iznuda, ucena, primanje mita...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track