BRUKA: Da smo čekali Ognjanoviće, naša Ljubica ne bi bila živa!
Foto: Zorana Jevtić I Nebojša Mandić

Tijanini Roditelji pričaju da im niko nije tražio novac

BRUKA: Da smo čekali Ognjanoviće, naša Ljubica ne bi bila živa!

Društvo -
Kad je Sergej Trifunović molio Nebojšu da za Ljubicu odvoji 50.000 evra, bezosećajno je odbio da nam pomogne, kaže Katica Adamić

BEOGRAD - Jelena i Nebojša Ognjanović sada tvrde da su hteli, ali da nisu imali kome da doniraju preostali novac od Tijaninog (8) lečenja, a svi smo svedoci da su odbili ga daju za najmanje tri životno ugrožena deteta.Roditelji Ljubice Adamić (4), Lane Nikolić (7) i Une Savić (3) javno su preklinjali Ognjanoviće da im pomognu, ali su oni vapaj očajnih roditelja ignorisali iako su na računu u tom trenutku imali oko 1,6 miliona evra.

Nisu nimalo ferKatica Adamić, čijoj je ćerki Ljubici uspešno transplantirano srce u Beču, priseća se Nebojšinog odbijanja kad je devojčici život visio o koncu.- Sećam se svakog detalja kad je Sergej Trifunović molio Nebojšu da za moju Ljubicu odvoji 50.000 evra. Njoj je ukupno trebalo 710.000 dolara, a on, iako je tada imao duplo više novca, bezosećajno je odbio da nam pomogne. Da smo čekali na Ognjanoviće, moja Ljubica sada ne bi bila živa! Nije fer što sad tako pričaju, svedoci smo da su odbijali roditelje i da su godinu i po dana taktizirali s tim novcem - kaže Katica.

Srećan kraj... Katica i Ljubica Adamić
Srećan kraj... Katica i Ljubica Adamić

Od ostavinske rasprave za Tijanin račun prošlo je više od godinu dana, ali su Ognjanovići tek nakon podnošenja krivične prijave za prevaru i pranje novca javno pozvali roditelje da im se jave za pomoć. Sve do tada su ćutali i odbijali da odgovore na uporne apele.Oni su se juče prvi put od sredine aprila 2013. udostojili da odgovore i na poziv Kurira.- Svi roditelji bolesne dece mogu da nam se jave na mejl, da pošalju medicinsku dokumentaciju, a mi ćemo im u najbržem mogućem roku odgovoriti. Mi nikad ne možemo da budemo dobro posle svega što se desilo. Neshvatljivo nam je teško, ali želimo da pomognemo drugima - rekla je Jelena za Kurir.Na pitanje ko sve može da im se javi i po kom kriterijumu će donositi odluke kome će pomoći, ona je nastavila:- Pomoći ćemo svima kojima je to potrebno. Imaćemo savete stručnjaka za donošenje te odluke - rekla je ona, ne želeći da objasni zašto to nisu uradili do sada.

Pitanja bez odgovoraJavnost je ostala uskraćena i za odgovore na pitanja poput: zašto su odbili poligraf, kako plaćaju jednog od najskupljih advokata i koliko novca su dobili na ruke.Radna grupa MUP Republike Srbije istakla je da se do okončanja istražnog postupka neće baviti spekulacijama.

Lela DenčićOGNJANOVIĆI, POMOZITE MOM DETETUVerujući rečima Jelene i Nebojše da će novac podeliti bolesnima, Lela Denčić iz Leskovca, majka bolesne Kristine (16), moli ih da joj pomognu.- Moja ćerka boluje od Hočkinovog limfoma, hitno joj je potrebna još jedna transplantacija koštane srži. Fali nam 23 miliona dinara - kaže Lela.

ČinjeniceNELOGIČNOSTI U SLUČAJU OGNJANOVIĆADOBILI TRI PUTA VIŠE- Iako je za Tijaninu transplantaciju bilo potrebno 710.000 $, Ognjanovići su insistirali da se i dalje uplaćuje, sve do 2,6 miliona $.LAGALI O RAČUNU- Kad je Sergej Trifunović zamolio Ognjanoviće da bar 50.000 evra uplate za Ljubicu Adamić, Nebojša je oštro odbio rekavši da ne može da podiže novac s namenskog računa. Nedugo potom, Jelena ga je prebacila na privatni račun u SAD.DOBIJALI NOVAC NA RUKE- Kad su u aprilu 2013. s Tijanom otišli u SAD, prema pisanju medija, tamo su novac dobijali i na ruke. O kojoj sumi je reč i da li je novac potrošen nikad se nije saznalo.OVAKO SU MENJALI PRIČU1. novembar 2013.- Nemoguće je prebacivati novac bilo kome, jer ni mi nemamo pravo na to. To nije naš novac.3. decembar 2013.- Sav preostali novac koji je ostao od lečenja Tijane nećemo zadržati za sebe, već će biti korišćen za humanitarne svrhe.26. decembar 2014.- Taj novac je naš! Nemam moralnu i zakonsku obavezu da ni vama ni bilo kome drugom polažem račune.1. februar 2015.- Novac nismo imali kome da vratimo jer niko od onih koji su uplaćivali nije to tražio.3. februar 2015.- Po cenu zatvora nećemo dati novac u privatne ili državne fondove. Pomoći ćemo bolesnoj deci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja