Najnovije vesti

LEKS SPECIJALIS: Zakon o nestalim bebama u maju
Foto: Milen Đorđević

Goruće pitanje

LEKS SPECIJALIS: Zakon o nestalim bebama u maju

Društvo
03:00h
Kontrola u porodilištima JE pooštrena, angažovane su i zdravstvene inspekcije koje uredno kontrolišu sve procedure, plan je i da se uvedu kamere u porodilišta

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva zdravlja Borislav Vekić najavio je danas da bi do kraja maja trebalo da bude donet zakon o nestalim bebama.

Vekić je kazao da će danas biti održan i prvi pripremni sastanak uoči formiranja vladine radne grupe koja će, pored ostalog, raditi na izradi tog zakona.

U njoj će, kako je objasnio, raditi predstavnici tri ministarstva - zdravlja, pravde i unutrašnjih poslova. Upitan zašto će to pitanje biti rešeno lex specijalisom, Vekić je objasnio da je procena da se samo novim zakonom mogu pokrenuti goruća pitanja.

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima, Vekić je kazao da je kontrola u porodilištima pooštrena, da su angažovane i zdravstvene inspekcije koje uredno kontrolišu sve procedure. "Kamere još nismo instalirali, plan je da se i one uvedu u porodilišta. Za sada samo administrativno strože kontrolišemo porodilišta", rekao je Vekić.(Tanjug/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja