POSLE UKIDANJA PRESUDE Lula: Ne znam kako Bati da kažem da mu se jedinac Miljko vraća kući
Foto: Nemanja Pancic

Ponovno suđenje

POSLE UKIDANJA PRESUDE Lula: Ne znam kako Bati da kažem da mu se jedinac Miljko vraća kući

Društvo -
Lula Živojinović, supruga čuvenog glumca, od novinara Kurira saznala da će njihov sin, bivši direktor preduzeća „Rad“, posle osam godina moći da se vrati u domovinu

BEOGRAD - Bata Živojinović konačno će zagrliti svog sina Miljka, koga je u poslednjih osam godina video samo dva puta!Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu bivšem direktoru građevinskog preduzeća „Rad“ i naložio ponovno suđenje, ali ono što je za porodicu najvažnije jeste da je sud ukinuo pritvor i da Batin sin može da se vrati u Srbiji.U obrazloženju rešenja navodi se da se Živojinoviću, koji je bio u bekstvu od 2007, ukida pritvor jer je prvostepena presuda u odnosu na njega „u osuđujućem delu ukinuta, te da sud nalazi da nije neophodna primena ove mere obezbeđenja prisustva okrivljenog u daljem toku postupka“. Naslednik popularnog Valtera bio je osuđen na pet godina zatvora u okviru postupka poznatog kao stečajna mafija i naložio ponavljanje suđenja. Protiv Živojinovića se vodi još jedan krivični postupak pred Višim sudom u Beogradu, isto zbog preduzeća „Rad“.

Nov početak... Miljko Živojinović
Nov početak... Miljko Živojinović

Kurir je prvi koji je Luli Živojinović, Batinoj supruzi, saopštio vest da joj se sin vraća:- Ne mogu da verujem! Divne vesti! Hvala vam mnogo! Ja plačem! Osam godina je bilo previše. Bože, moje dete... Da li je to zaista tako?! Čula sam neke indicije, ali eto nisam čula da je i zaista tako. Jako ste me obradovali, jer ovo je za mene vest nad svim vestima - plačnim glasom rekla nam je Lula, a kad smo je upitali kako će novosti saopštiti suprugu, ona je zastala:- Moram polako Bati da saopštim ovu važnu vest jer je sad jako osetljiv. Važno mi je da se čujem sa svojom decom. Hvala vam mnogo što ste mi ovo rekli. Ne smem mnogo da se radujem dok sve ne bude gotovo - poručila nam je Lula.

ŽivojinovićČEKAM SVE NAPISMENO!Miljko Živojinović saopštio je za Kurir da se nije upoznao sa sadržajem drugostepene odluke. - Čak se nisam čuo ni sa svojim advokatom. Čim dobijem pismeni otpravak presude, vrlo rado ću vam detaljno izneti svoj stav. Hvala vam najlepše na ovoj informaciji, prvi ste koji ste mi to saopštili - napisao je Miljko u imejlu.

Apelacioni sudKLJAJEVIĆU POTVRĐENA PRESUDAApelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom su okrivljeni Goran Kljajević, Nemanja Jolović i Sekula Pjevčević oslobođeni od optužbe da su od početka 2003. do 12. aprila 2006. počinili krivično delo zločinačko udruživanje. Prvostepena presuda takođe je potvrđena u delu u kom je 26 osoba oslobođeno optužbe za određena krivična dela u slučaju u javnosti poznatom kao stečajna mafija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track