SMRT TRUDNICE: Lekari su mi rekli da je običan grip, a moja Milena je sada mrtva
Foto: Shutterstock

Tragedija Igor Rakić, suprug preminule od virusa A H1A1

SMRT TRUDNICE: Lekari su mi rekli da je običan grip, a moja Milena je sada mrtva

Društvo -
Nesrećna porodica je nakon smrti Milene Veljković saznala da je trebalo da rodi devojčicu. Sin Matija (2) još ne zna da je ostao bez mame

VELIKA PLANA - Posećivao sam je svaki dan u bolnici. Lekari su mi rekli da je običan grip u pitanju. Iako je bila u komi, pričao sam s njom. Mislio sam da će ozdraviti.Ovo jecajući za Kurir govori Igor Rakić, suprug Milene Veljković, trudnice u petom mesecu trudnoće koja je u sredu uveče na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije preminula od svinjskog gripa, odnosno virusa A H1N1. Igor kaže da nijednog trenutka nije pomislio da će umreti.Jaki bolovi- Nemoguće je opisati kako je to živeti s nekim godinama, deliti stvari, prolaziti kroz različite situacije i onda ga samo izgubiti. Prve simptome gripa Milena je osetila još pre desetak dana. Kašljala je i imala temperaturu 38,2. U Domu zdravlja Velika Plana rekli su im da je reč o običnom gripu i da će proći za tri nedelje.- Međutim, u pretprošlu sredu Milena je počela da oseća jake bolove u grudima, pa su je hitno odvezli u Urgentni centar u Beogradu. Nakon pregleda su joj rekli da se obrati ginekologu. U petak, kada je već bila vrlo loše, primljena je na Kliniku za infektivne i tropske bolesti u KCS. Veštački su joj izazvali komu i do smrti je bila nesvesna - dodaje on i nastavlja.- Sve vreme su mi lekari pričali da je u pitanju običan grip, koji je veoma invazivan i napada pluća. Niko mi nije rekao da će umreti. Niko mi nije rekao da ću je gledati u mrtvačnici - priča Igor i ističe da ne krivi lekare.Jedino o čemu razmišlja jeste šta će da kaže njihovom dvoipogodišnjem sinu Matiji.Tuga do neba- Matija još ne zna da je Milena umrla. Ne znam kako da mu kažem. Ne smem ga pustiti da je vidi, jer ne znam kako bih ga odvojio od nje. Sve što je naučio, neka slova i da broji na engleskom, ona ga je naučila. Matija se radovao i bebi. A ja sam tek po Mileninoj smrti saznao da smo čekali devojčicu, baš kako se Milena i nadala - dodaje Igor.Emilija Rakić, Milenina svekrva, kaže da „za razliku od ostatka porodice, Milena nije želela da sazna pol deteta“.- Posle sina - ćerka, kakvo bi to veselje bilo. Sada nam ostaje samo tuga do neba - priča kroz suze Emilija.

ObdukcijaREZULTATI ZA 10 DANAProfesor dr Mijomir Pelemiš, direktor Infektivne klinike, kaže da će tačan uzrok smrti trudnice pokazati obdukcija.- Kod nas je primljena u veoma teškom stanju. Dokazano je prisustvo virusa tipa A H1A1. Uradiće se obdukcija koja će pokazati da li je bolovala još od nekih bolesti. Rezultati će biti za desetak dana - rekao je Pelemiš.U Ministarstvu zdravlja navode da nemaju informacije da li će doći do epidemije gripa u Srbiji.EpidemiogJAVITE SE ODMAH LEKARUSavetujem ljudima da se jave lekaru čim imaju povišenu temperaturu i kašalj, ne smete dopustiti pogoršanje kliničke slike - kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track