ZAŠTITA NOVINARA: Do daljeg odloženo emitovanje emisije Reporter
Foto: Fonet

Ugroženi

ZAŠTITA NOVINARA: Do daljeg odloženo emitovanje emisije Reporter

Društvo -
Najvažnija je bezbednost naših novinara i u ovom trenutku jedino racionalno rešenje jeste da odlaganjem emisije bar na neki način zaštitimo novinare redakcije Insajder, navode iz B92

BEOGRAD - Televizija B92 saopštila je danas da je u dogovoru sa urednicom redakcije Insajder Brankicom Stanković odlučila da do daljeg odloži emitovanje emisije Reporter.

- Za TV B92 najvažnija je bezbednost naših novinara i u ovom trenutku jedino racionalno rešenje jeste da odlaganjem emisije bar na neki način zaštitimo novinare redakcije Insajder - stoji u saopštenju, u kome je naglašeno da se takvoj odluci pribeglo i pored toga što je emisija Reporter, koja je emitovana prošlog ponedeljka, imala dobar rejting i izazvala brojne reakcije.

Navedeno je i da Stanković već godinama ima policijsko obezbeđenje, a da je "ismevanje cele situacije u kojoj se nalazi" dodatno ugrozilo njenu, kao i bezbednost novinara iz njenog tima. Televizija B92 navodi i da društvo u kojem živimo još nije sazrelo da na pravi način prihvati otvaranje brojnih tema kojima se ova redakcija godinama bavi.

- Unapred svesni da će ova odluka izazvati različita tumačenja ističemo da redakcija Insajdera ostaje sastavni deo B92 i da će kao i do sada imati svu podršku uredništva kuće u kojoj su zaposleni - poručuje TV B92.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track