VELIKI NEMAR: Kraljevo su potopile fekalije, preti zaraza!
Foto: Dragana Udovičić

Otpadne vode prave zagađeno jezero

VELIKI NEMAR: Kraljevo su potopile fekalije, preti zaraza!

Društvo -
Užas Svaka jača kiša uzrokuje izlivanje kanalizacije u dvorišta, na samo 500 metara od centra grada. Stanovnici uplašeni, deca posebno ugrožena

BEOGRAD - Stanarima Jošaničke ulice u Kraljevu, među kojima ima i tek rođene dece, preti zaraza!Za samo godinu dana u dvorišta kuća u ovoj ulici na samo 500 metara od centra grada kanalizacija se izlila čak sedam puta.- Kanalizacija je 2012. vrlo loše urađena. Sve je tada, kako mi ovde kažemo, skarabudženo i sad su, čim nadođe Ibar, sva dvorišta poplavljena otpadnim vodama. Nema kome se nisam obraćala, ali rešenja problema do danas nema. U vodovodu su me slali od čoveka do čoveka, ali niko nam nije izašao u susret i pomogao. Kad god padne veća kiša, mi smo u strahu. Izgleda da nadležne ne zanimamo zato što smo s druge strane Ibra - priča za Kurir Snežana Smiljanić.Žive u strahuOna dodaje da se oko 30 građana, koliko ih živi u Jošaničkoj ulici, plaši da ne dođe do zaraze, što bi moglo posebno da pogodi decu.- Veoma je opasno kad se izlivena kanalizacija povuče, pa onda grane sunce. Vrlo lako može doći do zaraze jer je zemlja zatrovana. Mi nećemo smeti da pustimo bebu, koja treba uskoro da prohoda, da se igra po dvorištu. A dece ima u svakoj od kuća u ovoj ulici. Živimo u stresu. Sve račune za komunalije uredno plaćamo, a pošten čovek ovde ne može da živi - kaže sagovornica Kurira.Grad nemoćanU kraljevačkom vodovodu juče nismo dobili komentar, dok nam je Radojica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, rekao da je Grad upoznat sa problemima stanara Jošaničke ulice.- Problem sa izlivanjem kanalizacije tamo se ponavlja godinama unazad. Grad ima u vidu njihove probleme i preduzeće mere, ali sve to ide sporo. Mi sada u gradu crpimo vodu iz objekata u koje je prodrla voda, kao što su oni u Kordunskoj ulici, ali ne možemo i iz dvorišta. A voda je u Jošaničkoj ulici samo u dvorištima kuća, nije prodrla i unutra - kaže Kočović.

Džakovi s peskomVANREDNA ODBRANA OD POPLAVA

Štab za vanredne situacije u Kraljevu odlučio je juče da se uvede vanredna odbrana od poplava na ušću Žičke reke u Ibar, gde se nalazi jedan broj bunara za snabdevanje Kraljevčana pijaćom vodom. Kako voda ne bi probila bedem, postavljeni su džakovi sa peskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track