NEDODIRLJIVA: Bahatu direktorku niko ne može da smeni
Foto: Beta

Mućke u visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

NEDODIRLJIVA: Bahatu direktorku niko ne može da smeni

Društvo -
Pokrajinski sekretar Vladimir Pavlov juče izneo podatke o brojnim manipulacijama Dragice Tomić, ali ona i dalje opstaje na svojoj poziciji

BEOGRAD - Iako se juče očekivalo da će pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov zbog brojnih zloupotreba smeniti direktorku Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Dragicu Tomić, to se ipak nije dogodilo.Umesto toga, on je na konferenciji za novinare zvanično predstavio podatke koji terete direktorku, a do kojih je došla inspekcijska kontrola, i najavio da će tokom sledeće nedelje održati sastanak sa Ministarstvom prosvete kako bi se omogućio nesmetan rad ove visokoškolske ustanove.- Svi su očekivali da će se konačno stati na put bahatom ponašanju direktorke škole, ali ništa od toga. Svi su iznenađeni činjenicom da je Pavlov samo konstatovao zloupotrebe, ali da ništa nije preduzeo - kaže izvor Kurira.Govoreći o zloupotrebama, Pavlov je naveo da je škola od 2008. do 2014, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, iz budžeta potrošila oko 190 miliona dinara, a posebno je istakao činjenicu da se direktorka Tomić oglušuje o odluku Inspekcije rada da profesorku Jelenu Damnjanović Simić, kojoj je nezakonito dala otkaz, vrati na posao. Škola zbog toga sada plaća kazne, ali državnim novcem. Kako Kurir saznaje, za devet meseci je plaćeno čak 200.000 dinara. I tu nije kraj.Tomićeva juče nije bila raspoložena za razgovor.- Umorna sam. Pošaljite pitanja mejlom - kratko je rekla.Poslali smo, ali odgovore nismo dobili. I Pavlovu smo poslali mejl sa pitanjem zašto direktorka nije razrešena dužnosti. Nismo dobili odgovor.Podsetimo, Tomićeva je na čelo škole došla pre dve godine, a na tom mestu je nasledila supruga Radovana, koji je ovu obrazovnu ustanovu vodio 13 godina. Tokom prošle godine je otkriveno da je milionske sume novca trošila za uređivanje već renoviranih prostorija i nabavku softvera koji je škola već posedovala. Takođe, ovaj bračni par nije štedeo ni kada je reč o službenim putovanjima, a kao akontaciju za putovanje u Veliku Britaniju uzimali su po nekoliko puta veći iznos od propisanog.

Negativan imidžDRASTIČAN PAD BROJA STUDENATAZloupotrebe i negativan imidž koji u poslednje vreme prati ovu školu doveo je i do pada broja upisanih studenata, koji je u prethodne dve godine smanjen za oko trećinu. Primera radi, 2012. godine ovu školu je upisalo 675 mladih, a 2014. tek 503, istakao je Pavlov na konferenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track