Uručene akreditacije za bolju zdravstvenu zaštitu
Foto: Profimedija

Poboljšan kvalitet

Uručene akreditacije za bolju zdravstvenu zaštitu

Društvo -
U Srbiji ima više od 300 zdravstvenih ustanova koje ispunjavaju uslove za rad samim tim što su dobile dozvolu

Sertifikati o akreditaciji uručeni su na svečanosti 31 zdravstvenoj ustanovi, koja je prošla ovaj proces u proteklih godinu dana. Od tog broja 21 zdravstvena ustanova akreditovana je na tri godine, a 10 na sedam godina.

U Srbiji je u poslednjih pet godina 130 zdravstvenih ustanova dobilo akreditacije, što za pacijente znači poboljšan kvalitet zdravstvene zaštite, izjavila je direktorka Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Radoljupka Radosavljević.

"Akreditacija za pacijente znači poboljšan kvalitet zdravstvene zaštite. Nama je to osnovni cilj, da ustanove same prepoznaju svoje mogućnosti i na osnovu toga unaprede kvalitet zdravstvene zaštite i zadovoljstvo pacijenata pruženom uslugom", istakla je Radosavljević.

U Srbiji ima više od 300 zdravstvenih ustanova koje ispunjavaju uslove za rad samim tim što su dobile dozvolu, a akreditacija predstavlja uvođenje procedura na osnovu kojih se unapređuje zdravstvena zaštita.Kako kaže Radosavljević, sve je više privatnih zdravstvenih ustanova koje su zainteresovane za proces akreditacije.

“Sam proces akreditacije traje godinu dana tokom kojih se formiraju timovi za samoocenjivanje, nakon samoocenjivanja dolaze na red spoljašnji ocenjivači koji daju konačnu ocenu i nakon toga se dobija akreditacijski status”, istakla je Radosavljević.Među ustanovama koje su dobile akreditacije na sedam godina, direktorka Agencije je navela KBC Dragiša Mišović, Dom zdravlja u Kraljevu i Dom zdravlja Voždovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track