Aleksandar Vulin: Bez podrške ministarstva 180 starih iz doma u Apatinu završilo bi na ulici!
Foto: Tanjug

Učiniti sve što je potrebno

Aleksandar Vulin: Bez podrške ministarstva 180 starih iz doma u Apatinu završilo bi na ulici!

Društvo -
Ja sam prvi ministar koji ih je ikada obišao i obići ću i pomoći svaku od 120 domova i 70 institucija u mom resoru, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin

Povodom spekulacija u medijima o namerama ministra Aleksandra Vulina koji je pre nekoliko dana pustio u pogon lift u Domu za stare u Apatinu, ministar za rad i socijalna pitanja se našalio da će da izlazi i iz frižidera ako treba i ako bi to pomoglo starima i onima kojima je pomoć potrebna!

Istim povodom Ministarstvo je objavilo dopis koji je stigao iz Doma za stare i penzionere Apatin u kome se pojašnjavaju motivi posete ministra Vulina.

"Želimo da istaknemo da je ovo najveće ulaganje sredstava koje je obezbedilo Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja od kada postoji Dom.

Pored lifta koji našim nepokretnim i slabo pokretnim korisnicima znači život, sredstva koja smo dobili od ministarstva uložili smo u nameštaj, kuhinjsku opremu i mašine u vešernici Doma. Možda su vama smešni ovi povodi ili prilike, ali za nas ovo su događaji koji menjaju život na bolje. Uprava doma"

- Bez tih sredstava dom ne bi mogao da dobije licencu, a onda bi 180 korisnika ostalo na ulici i svi bi zaposleni bili otpušteni. Ja sam prvi ministar koji ih je ikada obišao i obići ću i pomoći svaku od 120 domova i 70 institucija u mom resoru, rekao je ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin bio je u poseti Domu za stare i penzionere u Apatinu i tom prilikom pustio je u pogon lift za čiju ugradnju je Ministarstvo izdvojilo 3.352.000 dinara.

Ministarstvo je saopštilo da je u 2014. godini obezbedilo 11.152.000 dinara za taj dom.

Pored ugradnje lifta, obezbeđeno je 3.600.000 dinara za nameštaj, koji je kupljen od DES-a Novi Sad i 4.200.000 dinara za kuhinjsku opremu i mašine u vešernici Doma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track