Mladi su najbolja investicija

I on je stipendista Fonda za talente

Mladi su najbolja investicija

Društvo -
Za Miloša Bikovića, zvezdu filma „Montevideo, bog te video“, stipendija Dositeja predstavlja potvrdu da se znanje sve više ceni

BEOGRAD - Potvrđen talenat!Dodelom stipendija Dositeja najboljim srednjoškolcima i studentima na korak smo bliži tome da pokažemo kako se znanje u Srbiji ipak ceni i isplati, kaže za Kurir mladi glumac Miloš Biković, stipendista Fonda za mlade talente i zvezda filmova „Montevideo, bog te video“ i „Šešir profesora Koste Vujića“.Miloš, student master studija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, od stipendije ne uspeva da uštedi za kasnije usavršavanje jer, kako tvrdi, sve uglavnom troši na račune i gorivo. Ipak, ističe da, osim materijalne, stipendija ima i druge pozitivne strane.- Stipendija mi znači zato što govori da postoje neke „čike i tete“ koje misle na mlade ljude, jer su oni budućnost i najbolja „investicija“, iako ne volim tako da nazivam ljude - kaže Biković.Miloš je, iako zatrpan obavezama, uspeo da nađe vremena i za promotivne kampanje Fonda za mlade talente.- Dvaput sam učestvovao. Lepo je znati ko su ti preci, a to sam osetio učestvujući u svetosavskom programu u Sava centru. Učestvujući u kampanji za mlade talente osetio sam lepotu i čast što sam deo generacije koja dolazi. Ne znam kako, ja sam pomalo iracionalan, ali kad pogledam u lice mladim ljudima iz moje generacije, vidim nešto lepo i svetlo - priča Miloš.Kao neko ko je mlad postigao veliki uspeh u profesionalnoj karijeri, Miloš ima poruku za mlade ljude u Srbiji.- Ključ uspeha je unutrašnji duhovni preporod, duhovni i profesionalni rad na sebi - naglašava on.

Ne jurim uloge „napolju“Miloša Bikovića, mladića koji je karijeru gradio kroz domaće televizijske serije „Stižu dolari“, „Bela lađa“, „Vratiće se rode“, ne opterećuje inostrana karijera.- Ne razmišljam o tome. Ako bog da, snimaću u inostranstvu ove godine, ali ne jurim ja uloge „napolju“, nego oni zovu mene. Bar je sada tako - smejući se kaže Miloš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track