GAŠIĆ ČESTITAO GARDISTIMA: Dostojno ste predstavili vojsku i Srbiju
Foto: Profimedija

70. godina pobede nad fašizmom

GAŠIĆ ČESTITAO GARDISTIMA: Dostojno ste predstavili vojsku i Srbiju

Društvo -
Vaš svečani marš u stroju pobednika na Crvenom trgu, pred očima celog sveta, na ponos je Srbiji, svakom našem građaninu i svakom pripadniku naše vojske. Pokazali ste da ste dostojni potomci srpskih ratnika iz slavnih bitaka za slobodu, rekao je Gašić

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić čestitao je srpskim gardistima na dostojanstvenom predstavljanju Srbije i Vojske Srbije na Paradi pobednika u Moskvi, povodom obeležavanja Dana pobede i 70-te godišnjice od završetka Drugog svetskog rata i poručio da su dostojni potomci srpskih ratnika.- Čestitam vam na dostojanstvenom predstavljanju Republike Srbije i Vojske Srbije na „Paradi pobednika“ u Moskvi, povodom obeležavanja Dana pobede i sedamdesete godišnjice od završetka Drugog svetskog rata. Vaš svečani marš u stroju pobednika na Crvenom trgu, pred očima celog sveta, na ponos je Srbiji, svakom našem građaninu i svakom pripadniku naše vojske. Pokazali ste da ste dostojni potomci srpskih ratnika iz slavnih bitaka za slobodu i čast otadžbine i heroja koji su zajedno sa Crvenom armijom doneli slobodu na kraju Drugog svetskog rata, rekao je Gašić.

On je dodao da je Garda Vojske Srbije elitna jedinica koja simbolizuje snagu čitave naše armije i odlučnost svakog pripadnika da će svim srcem i znanjem braniti Srbiju, čuvajući je i gradeći za bolju budućnost generacija koje dolaze.

- Vi ste naša jasna i otvorena poruka da čvrsto stojimo u odbrani vrednosti koje delimo sa slobodoljubivim i demokratskim narodima sveta. Vojska Srbije je deo snaga za mir, stabilnost i napredak, kod kuće, u regionu, Evropi i svetu, kaže Gašić.

Gašić je dodao da ta misija izvire iz naše slobodarske tradicije. Mi je nastavljamo danas kao naš izbor i ulog - za sutrašnju Srbiju koja će biti lepše mesto za život naših novih pokolenja.

- Pamtite i ponosite se vašim učešćem na Paradi pobednika. Čestitam vam što ste na veliki Dan pobede, 9. maja, bili najlepše lice Srbije, kaže Gašić u čestitici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track