VELIKI JUBILEJ: KC Vojvodine proslavio 106 godina rada
Foto: Slađana Stojanović

Neprekidan briga o zdravlju građana

VELIKI JUBILEJ: KC Vojvodine proslavio 106 godina rada

Srbija -
U toku godine u Kliničkom centru Vojvodine bude hospitalizovano oko 350 000 do 400 000 pacijenata, dok kroz specijalističke službe Poliklinike prođe oko 500 000 pacijenata godišnje

NOVI SAD – Klinički centar Vojvodine već 106 godina neprekidno brine o zdravlju svih građana Vojvodine, ali i regiona.

- Najznačajnija ustanova u pokrajini, Klinički centar Vojvodine danas obeležava 106 godina neprekidnog rada. U proteklom periodu rad ove ustanove obeležila su mnogobrojna dostignuća na planu pružanja zdravstvenih usluga i poboljšanje uslova rada kao i kvaliteta lečenja i dijagnostičkih procedura. Ova vrhunska, visoko specijalizovana zdravstvena ustanova najvišeg, tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, brine o zdravlju svih građana Vojvodine, ali i iz regiona. U toku godine u Kliničkom centru Vojvodine bude hospitalizovano oko 350 000 do 400 000 pacijenata, dok kroz specijalističke službe Poliklinike prođe oko 500 000 pacijenata godišnje – stoji u saopštenju KC Vojvodine.

Radom Centra za magnetnu rezonancu kao i Urgentnog centra, najsavremenije ustanove ovog tipa, u ovom delu Evrope, koja posluje po najvišim svetskim standardima, još je više učinjeno na poboljšanju kvaliteta i brzini pružanja adekvatne lekarske usluge.

-Pored redovne zdravstvene delatnosti na klinikama i u centrima za dijagnostiku, sprovodi se edukacija lekara na specijalizaciji i subspecijalizaciji, budući da je Klinički centar Vojvodine ujedno i baza Medicinskog fakulteta, koji svojim radom, nastojanjima, dostignućima i postignutim rezultatima od svog postanka do danas pripada Evropi. Danas ova moderna zdravstvena ustanova ima oko 3.000 zaposlenih medicinskog i nemedicinskog osoblja, koja preko 28 organizacionih jedinica obavi oko milion pregleda i desetine hiljada operacije godišnje. Stoga imamo obavezu da se i dalje razvijamo u skladu sa savremenim medicinskim dostignućima, principima dobre kliničke prakse i da tržišno poslujemo – kažu dalje u saopštenju.

Među mnogobrojnim porojektima u oblasti zdravstva, kojima zaposleni u KCV svakodnevno nastoje da zadovolje sve potrebe svih svojih pacijenata, valja istaći i da je tokom proteklih godina, od formiranja Donorske mreže Vojvodine (2008.) KCV i akcijom „Šansa za novi život“, učinjeno mnogo na podizanju svesti građana o značaju zaveštanja i doniranje organa usled čega podrška građana, koji svakodnevno potpisuju donorske kartice, raste iz dana u dan, te našu promociju podržavaju sve važnije institucije u pokrajini, a humanost građana, kao podrška akciji, svakodnevno se uvećava. Najveću ulogu ima transplantacioni tim KCV, koji radi 365 dana u godini i uspešno sarađuje sa svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Povodom dana Kliničkog centra Vojvodine svi zaposleni žele građanima i svojim pacijentima dobro zdravlje.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja