Šutanovac proveo Uskrs s vojnicima u bazi Mirce
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Obilazak

Šutanovac proveo Uskrs s vojnicima u bazi Mirce

Društvo -
Šutanovac je vojnicima čestitao veliki pravoslavni praznik, poželeo im svaku sreću i da svoje zadatke nastave da izvršavaju na najbolji mogući način

KURŠUMLIJA - Ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-major Milan Mojsilović posetili su bazu Mrce kod Kuršumlije, prema administrativnoj liniji s Kosovom i s vojnicima obeležili Uskrs.

Šutanovac je tom prilikom rekao da je ova baza jedna od naudaljenijih od urbanih naselja, gde vojnici obavljaju svoje dužnosti na višokoprofesionalan način.

Baza Mrce je zona odgovornosti Druge brigade i od Kuršumlije je udaljena oko 35 kilometara.

"Osim što ima povremene bespravne seče šuma, možemo da kažemo da je ovde bezbedno i da je situacija stabilna", rekao je Šutanovac.

On je vojnicima čestitao veliki pravoslavni praznik, poželeo im svaku sreću i da svoje zadatke nastave da izvršavaju na najbolji mogući način.

Šutanovac je podsetio da su pripadnici Vojske zimus pomagali civilnom stanovništvu, u periodu niskih temperatura i visokih snežnih nanosa, izvršavajući na taj način zadatke iz treće misije Vojske Srbije.

Ministar odbrane i visoke starešine Vojske Srbije u dobrom raspoloženju oprobali su se u kucanju uskršnjih jaja, među sobom i sa vojnicima.

Vojnici iz baze Mrce poklonili su ministru Šutanovcu i generalu Dikoviću maketu - ručni rad Crkve Svetog Đorđa kod Lukovske banje, koja se nalazi nedaleko od baze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track