Srpska politička scena

Srpska politička scena

Politika -
Vesti koje ne smete propustiti

Napeto: Pojačano prisustvo KPS u MitroviciK. MITROVICA - Vojnici Kfora i pripadnici kosovske policije pojačali su prisustvo u naselju Tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovice. U tom multietničkom naselju od nedelje su, pored patrole kosovske policije, stalno prisutni i portugalski vojnici Kfora, i to sa tri vojna džipa. U naselju je, podsetimo, pre nedelju dana u eksploziji stradao jedan kosovski Albanac, a njegovo dvoje dece povređeno.

Dragan Šutanovac: Uskrs sa vojnicimaKURŠUMLIJA - Ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-major Milan Mojsilović posetili su juče bazu Mrce kod Kuršumlije, prema administrativnoj liniji s Kosovom, i s vojnicima obeležili Uskrs.

Ištvan Pastor: Predata kandidaturaBEOGRAD - SVM predao je u Beogradu RIK kandidaturu Ištvana Pastora za predsednika Srbije na izborima koji će se održati 6. maja. Lider SVM Ištvan Pastor rekao je da je njegova kandidatura podržana sa 12.963 potpisa iako je, kako je naveo, ta stranka bila na velikom ispitu jer je za prikupljanje potpisa imala tri dana.

- Računam na ogroman broj glasova i nemađara iz Vojvodine - istakao je on i dodao da bi voleo da nađe „zajednički jezik“ s predsedničkim kandidatom DS Borisom Tadićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track