Izbori 2012

Izbori 2012

Politika -
Političari odgovaraju na Kurirovo pitanje dana

Ima li šanse da Albanci opet izazovu incidente na Kosovu?

Dejan Radenković,

Svaki eventualni incident koji bi Albanci izazvali u bilo kom delu Kosova i Metohije ide na račun međunarodnih misija koje upravljaju južnom pokrajinom. Po Rezoluciji 1244 Kosovo i Metohija su pod protektoratom.

Božidar Delić

Incidenti su mogući svakog trenutka. Srbi na Kosovu moraju biti na oprezu, neka ne očekuju mnogo od Beograda. Bez obzira na to što Ivica Dačić poručuje da se moraju poštovati crvene linije i da će se odgovoriti istom merom, neka ne računaju na pomoć srpske policije i srpske vojske.

Slobodan Samardžić

- To je sekundarno pitanje. Primarno pitanje je da li će naša vlada poštovati Ustav i održati lokalne izbore na Kosovu. To je kao da me pitate da li će biti nereda u opštini Stari grad. Bitno je da bude izbora.

Stojanka Petković

Mogu da pokušavaju, i verujem da će i pokušavati da vrše nasilje i presiju, jer ih iritira organizovanje izbora na prostoru KiM, ali im to nikako, kao ni nama, ne ide u korist. Samo političkom voljom i politikom dijaloga možemo da uspostavimo mir i stabilnost.

Srđan Milivojević

Kao članu Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, na meni je da učinim sve što je u mojoj moći da do incidenata ne dođe. Teško je procenjivati da li će biti nereda na Kosovu. Verujemo da neće, a da imam bilo kakvu informaciju o eventualnim neredima, odmah bih alarmirao nadležne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track