NJUZVIK OTKRIVA: Pomama za grudima koje traju jedan dan!
Foto: Shutterstock

Novi zahvat zainteresovao i žene u Srbiji

NJUZVIK OTKRIVA: Pomama za grudima koje traju jedan dan!

Društvo -
Kako bi dobile bujnije poprsje na nekoliko sati i izbegle skalpel, dame na Zapadu primenjuju metodu kojom se u dekolte ubrizgava fiziološki rastvor, piše novi Njuzvik Srbija

BEOGRAD - Pepeljuge 21. veka, po nestanku čarolije, uskoro neće gubiti cipelicu po povratku iz izlaska, već svoje bujno poprsje!

Naime, ovonedeljni Njuzvik Srbija piše o novom estetskom zahvatu za koji i u Srbiji vlada veliko interesovanje, a koji damama u Americi omogućava da im grudi nakon ubrizgavanja fiziološkog, slanog rastvora one postanu veće za željeni broj, ali samo na nekoliko sati.- Da bi povećao grudi na jedno veče, dr Norman Rou sa Menhetna ubrizgava u dojke fiziološki rastvor. Kako se rastvor širi kroz tkivo, tako se i veličina korpi povećava. Zahvat se prekida kad se dostigne željena veličina budućeg silikonskog umetka. Intervencija nije prijatna, ali žene se ne presamićuju od bolova. Sutradan se dojke vraćaju na prirodnu veličinu - prenosi Njuzvik neobičnu priču o grudima na jedan dan, čija cena dostiže neverovatnih 2.500 dolara, iako materijal staje svega 20. Taj cenovnik obuhvata i kasniju intervenciju ugradnje implantata za oko 80 odsto dama koje se ipak odluče na stalne, a ne privremene grudi.To je jedini način, navode američki estetski hirurzi, da se od toga, a nastupaju s plemenitim ciljem - da žena pre ugradnje silikona može prvo da proveri da li ih zaista želi i kako joj stoje, odvrate oni pacijenti koji bi da ih ugrade iz zabave i zavisnosti.Igor Georgijev, plastični i rekonstruktivni hirurg, kaže da je to „super fora za uzimanje para“:- Pola litra tog rastvora u apoteci košta 30 dinara, tako da će neko napraviti bum. Ipak, ne bih bio pristalica tog zahvata i smatram da bi etički komitet trebalo da zabrani hirurzima da se bave tim, jer nema nikakvog smisla. Efekat nabubrenja grudi traje samo dva-tri sata jer se rastvor veoma brzo resorbuje.

Prof. dr Marjan NovakovićI OVA METODA NIJE PRIJATNAPlastični i rekonstruktivni hirurg prof. dr Marjan Novaković kaže da zahvat ima logike u slučajevima kada pacijentkinje žele da steknu sliku o tome kako će izgledati s većim grudima:- Fiziološki rastvor je bezopasan, a pomoću njega se dobije volumen, tako da hirurg može da odredi koji implantat je najadekvatniji. Ipak, ova metoda nije baš prijatna jer treba ubrizgati do 300 kubika rastvora.

REAGOVANJASuzana MančićJoš samo da ih pune vazduhom!Samo još da ih pune vazduhom pa da ih probušiš ko balon kad dosade. Ne treba mi to! Ja sam konkretna. Kad nešto poželim, to i uradim.Nevena AdžemovićSviđa mi se ta idejaMnoge žene se kaju nakon ugradnje silikona, tako da mi se sviđa ova ideja. Možda je i bolje da žena utvrdi da li joj se sviđa veće poprsje. Kako to funkcioniše, samo ti uvećaju ili ih i zatežu?VendiImplantati su demodeOvaj metod će naći poklonike kod nas, ali ja više ne bih uvećavala grudi. Imala sam silikone pre desetak godina, ali sad smatram da su implantati demode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track