Najnovije vesti

INSPEKTORI U AKCIJI: Od 288 njih 65 radilo na crno
Foto: Shutterstock

Češljali tržne centre

INSPEKTORI U AKCIJI: Od 288 njih 65 radilo na crno

Društvo
Doneto je 40 rešenja o otklanjanju utvrđene nepravilnosti i naloženo je poslodavcima zasnivanje radnog odnosa sa zatečenim radnicima koji su radili na crno

BEOGRAD - Inspekcija rada kontrolisala je privredne subjekte u tržnim centrima u Smederevu, Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci i od 288 radno angažovanih zatekla 65 radnika koji su radili "na crno". 

Inspekcija je u okviru vanrednog nadzora kontrolisala 196 privrednih subjekata koji se bave različitim delatnostima i to u domenu primene Zakona o radu, a zbog utvrđenih prekršaja inspektori rada podneli su 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. 

Na osnovu utvrđenog stanja, inspektori su doneli 40 rešenja o otklanjanju utvrđene nepravilnosti i naložili su poslodavcima zasnivanje radnog odnosa sa zatečenim radnicima koji su radili "na crno". 
Vanredni inspekcijski nadzor sproveden je 29. maja, u njemu je učestvovalo 33 inspektora sa teritorije osam upravnih okruga. Kontrola je bila usmerena na primenu Zakona o radu, kojima se uređuje zasnivanje radnog odnosa, saopštila je Inpekcija rada.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...