PARKING SERVIS: 50 odsto popusta za plaćanje dnevne karte u roku od 8 dana
Foto: Printskrin

Zonirano područije

PARKING SERVIS: 50 odsto popusta za plaćanje dnevne karte u roku od 8 dana

Beograd -
Vozači koji dobiju nalog za plaćanje dnevne karte po ceni od 1.870,00 dinara imaju mogućnost da isti regulišu u periodu od osam dana po upola nižoj ceni tj. za 935,00 dinara. Oni koji prekorače rok za plaćanje od osam dana od datuma izdavanja, plaćaju pun iznos dnevne parking karte

BEOGRAD - JKP „Parking servis“ od danas odobrava popust od 50 odsto na cenu dnevne parking karte za svekorisnike usluge parkiranja u zoniranom području, koji dnevnu parking kartu plate u roku od osam dana od dana izdavanja.

Ovo praktično znači da vozači koji dobiju nalog za plaćanje dnevne karte po ceni od 1.870,00 dinara imaju mogućnost da isti regulišu u periodu od osam dana po upola nižoj ceni tj. za 935,00 dinara. Oni koji prekorače rok za plaćanje od osam dana od datuma izdavanja, plaćaju pun iznos dnevne parking karte.

Prema rečima direktora JKP „Parking servis“ Andrije Čupkovića, ovo preduzeće je prošle godine finansijski stabilizovano i danas ima mogućnosti, kao i sve potrebne mehanizme, da za korisnike uvede popust na cenu dnevne parking karte.

- Kada sam došao na čelo „Parking servis“-a, zatekao sam dug od milion evra, a u prvoj godini vođenja preduzeća napravio dobit od sedam miliona evra. Finansijski podaci za prvi kvartal ove godine dokazuju da to nije bilo slučajno, već da nova poslovna politika i domaćinski odnos daju sve bolje rezultate, i zato sam odlučio da uvedem nove olakšice za građane. Razumem da se svakome može dogoditi da nenamerno zakasni sa slanjem SMS poruke za parkiranje, i zato sam odlučio da uvedem mogućnost da se dnevna karta plati po upola nižoj ceni. Živimo u ekonomski teškom vremenu, znam da su male plate i da je ovo jedan od načina da izađemo u susret korisnicima, ali to ne znači da će bilo ko biti izuzet od izmirivanja svojih obaveza.“ – naveo je Čupković.

Direktor Parking servisa je naglasio da se ovim potezom uvažavaju primedbe sugrađana koji parkiraju svoje automobile u zonskom sistemu i da se odlukom o popustu na plaćanje naloga za dnevne karte u prvih osam dana, korisnicima olakšava plaćanje, ali se isto tako podstiču da na vreme izmiruju svoje obaveze.

Podsećamo da je parkiranje na opštim parking mestima u zoniranim delovima grada definisano Odlukom o javnim parkiralištima, kao i da se parkiranje plaća po započetom satu ili u dnevnom trajanju, plaćanjem satne ili dnevne karte. Satna parking karta važi za svaki započeti sat prema utvrđenom vremenu korišćenja, dok dnevna parking karta važi od trenutka izdavanja do istog vremena u prvom sledećem danu u kome se naplaćuje parkiranje.

Korisnici se sami opredeljuju da li uslugu parkiranja koriste po započetom satu ili u dnevnom trajanju, kupovinom karte ili plaćanjem usluge elektronskim putem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track