UŽASNO: Porađali je dva dana, bebi život ugrožen!

Skandal potresa leskovačku bolnicu

UŽASNO: Porađali je dva dana, bebi život ugrožen!

Društvo -
Miodrag Nikolić tvrdi da je ginekolog Vukelica Vučetić pustio njegovu suprugu da se dva dana muči nakon pucanja vodenjaka

LESKOVAC - Lekari se sad u Beogradu bore za život moje tek rođene bebe jer su mi ženu u leskovačkoj bolnici porodili tek nakon dva dana pošto što joj je pukao vodenjak.Ovo za Kurir tvrdi Miodrag Nikolić iz Palojce kod Grdelice, čija se supruga Jasmina Vladimirov prekjuče porodila carskim rezom u Opštoj bolnici u Leskovcu. On smatra da je život deteta ugrožen zbog nemara ginekologa Vukelice Vučetića, protiv koga je podneo krivičnu prijavu. Nikolić kaže da je doktor Vučetić Jasminu primio 8. juna s porođajnim bolovima, nakon što joj je vodenjak pukao kod kuće.

Podneo krivičnu prijavu... Miodrag Nikolić
Podneo krivičnu prijavu... Miodrag Nikolić

Doktor vikao- Doktor je bio veoma bezobrazan, vikao je na mene i suprugu i vratio nas kući uz konstataciju da Jasmini nije pukao vodenjak iako se previjala od bolova. Ne znam kako smo preživeli tu noć, ali smo ujutru otišli u porodilište jer je i dalje imala nesnosne bolove. Lekari su nam rekli da je vodenjak pukao, a porođaj krenuo još prošle noći - kaže Miodrag.Doktori su Jasminu zatim poslali na hitan carski rez, ali je ni tada nisu porodili, već su je držali pod terapijom.- Žena me je pozvala i rekla da su je iz porodilišta prebacili na odeljenje, dali joj dve injekcije protiv bolova i neke lekove. Dete je sve to vreme bilo u njenom stomaku bez plodove vode - priča Nikolić.Jasmina je na kraju prokrvarila, što je bio alarm da je doktori konačno porode carskim rezom tek 10. juna. Milorad nije slutio koliko su stvari krenule po zlu.Strašne vesti- Pošao sam kući da slavim rođenje deteta kad me je pozvala doktorka i kazala da se vratim jer dete nije dobro. Saopštili su mi da je beba hitno prebačena za Niš, a odatle za Beograd zbog nedostatka kiseonika - potresen je Nikolić i dodaje da se beba trenutno nalazi na Institutu za majku i dete, gde se lekari bore za njen život.Iz Instituta nisu odgovorili na pozive iz Kurira.

Direktor bolniceNE DIRAJTE ČOVEKA, PRED PENZIJOM JEDirektor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević juče nije dozvolio da novinari kontaktiraju s doktorom Vučetićem uz konstataciju da je „čovek star i godinu dana pred penzijom“.- Ja prvi put čujem za ovaj slučaj. Formiraćemo našu komisiju koja će ispitati stvar. Ako oni ne mogu da utvrde, tražiću spoljni nadzor. Ako je to zaista tako, porodica će imati pravo na odštetu - izjavio je Dimitrijević za portal Južne vesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track