VRUĆE K'O U LONCU: U 19 sati 36 stepeni, sutra još toplije!
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Toplo i sunčano

VRUĆE K'O U LONCU: U 19 sati 36 stepeni, sutra još toplije!

Društvo -
Temperatura će biti 39 stepeniu južnim i istočnim krajevima, a veoma toplo vreme očekuje se do kraja naredne sedmice

BEOGRAD - Temperatura u Srbiji u 19 sati kreće se od 22 stepena Celzijusa, koliko je izmereno na Kopaoniku, do 36 stepeni, koliko je u Valjevu, koji je trenutno najtopliji grad.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u 19 sati 35 stepeni Celzijusa zabeleženo je u Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Leskovcu.

Stepen niže osetili su građani Sombora, Novog Sada, Banatskog Karlovca, Velikog Gradišta, Negotina, Požege, Kraljeva, Kruševca, Niša i Vranje, dok je u Paliću, Kuršumliji, Chupriji i Zaječaru izmereno 33 stepena Celzijusa.

U Kikindi i Dimitrovgradu je 32 stepena, 27 je na Zlatiboru i u Sjenici, a najhladniji su Crni vrh i Kopaonik sa 26, odnosno 22 stepena Celzijusa.

Kako se navodi na sajtu RHMZ sutra bi temperatura trebalo da dostigne 39. podeok u južnim i istočnim krajevima, a veoma toplo vreme, maksimalne temperature od 34 do 38 stepeni, očekuje se do kraja naredne sedmice.

U hidrološkom upozorenju za danas i sutra, RHMZ je naveo da će se na Dunavu kod Smedereva, Pančeva i Zemuna, kao i na Savi kod Beograda narednih dana vodostaji kretati oko niskih plovidbenih nivoa. Na gornjem toku Toplice kod hidroloskse stanice Pepeljevac, na Mlavi kod Velikog Sela, na Starom Begeju kod Hetina i na Brzavi kod Markovićeva proticaji su se približili minimalnim srednjim mesečnim proticajima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track