Najnovije vesti

REZERVE HRANE I VODE PRI KRAJU: Više od 8.000 migranata ušlo u Srbiju za 24 sata
Foto: Rojters

Rekord

REZERVE HRANE I VODE PRI KRAJU: Više od 8.000 migranata ušlo u Srbiju za 24 sata

Društvo
13:06h
Može da se kaže da je jučerašnji dan rekord što se tiče broja izbeglica koje su stigle u Prihvatni centar u Preševu, to su hiljade i hiljade ljudi, izjavio je sekretar Crvenog krsta u Preševu

PREŠEVO - Sekretar Crvenog krsta u Preševu Ahmet Haljimi izjavio je danas da je kroz opštinski Prihvatni centar za migrante u poslednja 24 časa prošlo više od 8.000 izbeglica sa Bliskog istoka i severa Afrike.

Haljimi je izjavio da se izbeglice, nakon što se registruju i uzmu pakete hrane i vode, ne zadržavaju u Prihvatnom centru već da nastavljaju put prema Beogradu vozovima i autobusima.

"Može da se kaže da je jučerašnji dan rekord što se tiče broja izbeglica koje su stigle u Prihvatni centar u Preševu, to su hiljade i hiljade ljudi. Nijedan nije bio uskraćen za pomoć, svi su dobili pakete hrane i higijenu, ali naše rezerve su pri kraju", rekao je Haljimi.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Prema njegovim rečima procenjuje se da je Prihvatni centar za migrante u Preševu u toku jučerašnjeg dana i noći prošlo od 7.000 do 8.000 ljudi.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

On je dodao da je prema evidenciji Crvenog krsta, na osnovu broja podeljenih paketa hrane i higijene, od početka avgusta kada je otvoren Prihvatni centar u Preševu, kroz njega prošlo oko 60.000 ljudi.

Foto: AP
Foto: AP

"Nama je potrebna pomoć u hrani, vodi i higijeni, ali i u vozilima. Vozila koje smo za prevoz izbeglica dobili na revers više nisu dovoljna, jer nije isto prevoziti stotine i hiljade ljudi", kazao je Haljimi.

Foto: AP
Foto: AP

Zbog ogromnog priliva izbeglica koje u Srbiju stižu iz Makedonije, u opštini Preševo formiran je još jedan prihvatni centar za izbeglice, kod sela Miratovac. U njemu je više od 1.000 ljudi smešteno u devet velikih šatora koje je obezbedio Srpsko-ruski humanitarni centar iz Niša koji je u nedelju u Miratovac dopremio i 2.000 ćebadi.

One teddy bear was enough to make this girl smile... Her name is Woula and she is 5. She is from Syria. I recieved the most sincere and honest hug I will never forget.

Posted by Meri Jordanovska on субота 22. август 2015.
Foto: A. McConnell UNHCR
Foto: A. McConnell UNHCR

Foto: Spasenoski/UNHCR
Foto: Spasenoski/UNHCR

Foto: Spasenoski/UNHCR
Foto: Spasenoski/UNHCR

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...