(FOTO) PREMIJER PRIHVATIO POZIV ZA ZVANIČNU POSETU KINI: Vučić ugostio kineskog ambasadora!
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Vučić sa Mančangom

(FOTO) PREMIJER PRIHVATIO POZIV ZA ZVANIČNU POSETU KINI: Vučić ugostio kineskog ambasadora!

Politika -
Ambasador Li Mančang je srpskom premijeru uručio pozivno pismo kineskog premijera Kećijanga za zvaničnu posetu Kini
1 / 4 Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom.

Ovom prilikom ambasador je srpskom premijeru uručio pozivno pismo kineskog premijera Li Kećijanga za zvaničnu posetu NR Kini.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sa zadovoljstvom je prihvatio poziv kineskog kolege, a datum te posete biće određen za decembar ove ili početak naredne godine.

Premijer Li je, kako se navodi, u pismu, u veoma prijateljskom tonu, obraćajući se kao ličnom prijatelju, bez persiranja, pozvao premijera Vučića u zvaničnu bilateralnu posetu NR Kini.

U pismu premijer Li, između ostalog, sa velikim zadovoljstvom konstatuje da se kinesko-srpski odnosi uspešno razvijaju, da konkretna saradnja u oblasti energetike, trgovine, saobraćaja i u drugim oblastima neprekidno postiže nove uspehe, kao i da dve strane maksimalnim naporima realizuju dogovore postignute tokom njegove posete Srbiji prošlog decembra.

Kineski premijer je pozvao predsednika srpske vlade da prisustvuje i Četvrtom samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će se u novembru ove godine održati u gradu Sudžou.

Premijer Vučić i ambasador Li razgovarali su i o izgradnji i modernizaciji pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne do kraja godine.

Razmotreni su i drugi projekti u Srbiji, u kojima učestvuju kineske kompanije, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, kao i mogućnosti za izvoz srpskih proizvoda na kinesko tržište i svi drugi vidovi moguće ekonomske saradnje dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track