VELIKI USPEH: Osnovci iz Srbije 4. u Evropi po poznavanju saobraćajnih propisa
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Ministri im priredili prijem

VELIKI USPEH: Osnovci iz Srbije 4. u Evropi po poznavanju saobraćajnih propisa

Društvo -
Srbiju su predstavljali Vuk Golubović, (OŠ "Dositej Obradović", Omoljica), Minja Milovanović, (OŠ "Sveti Sava", Kraljevo), Aleksandra Pantović, (OŠ "Dragojlo Dudić", Beograd) i Aleksandar Hardi (OŠ "Petefi Brigada", Kula)

BEOGRAD - Prijem povodom uspeha osnovaca iz Srbije na 30. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održan je danas u Beogradu, a čestitali su im ministri Aleksandar Vulin i Vanja Udovičić.

Reprezentacija učenika osnovnih škola zauzela je četvrto mesto na takmičenju održanom od 3. do 6. septembra u Beču. Predsednik AMSS Mirko Butulija ukazao je na važnost uključivanja više škola u ovo takmičenje.

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pohvalili su uspeh ekipe Srbije, kako ove godine u Beču, tako i proteklih godina, kada su osnovci dvaput uzastopno osvajali evropske šampionske titule.

Oni su osnovce i njihove nastavnike posebno pohvalili za uspeh, požrtvovan i uspešan rad i izrazili nadu da će se sa uspesima i dobrim rezultatima nastaviti.

U ovom specifičnom nadmetanju u znanju i veštinama čiji je cilj da se najmlađi učesnici obuče i time zaštite u saobraćaju, Srbiju su predstavljali: Vuk Golubović, (OŠ "Dositej Obradović", Omoljica), Minja Milovanović, (OŠ "Sveti Sava", Kraljevo), Aleksandra Pantović, (OŠ "Dragojlo Dudić", Beograd) i Aleksandar Hardi (OŠ "Petefi Brigada", Kula).

Njih su u Beču pratili članovi stručnog tima AMSS, ali i njihovi nastavnici Dejan Miladinović, Miodrag Tasić, Biljana Vučković i Lidija Bačić. Prvi u Austriji bili su učenici iz Rusije, a osnovcima iz Srbije je sa osvojenih 620 poena, medalja izmakla za samo jedan bod. Bronza je sa osvojenih 621 poen pripala Letoniji, dok su ekipe iz Rusije osvojile srebro sa 628, i zlato sa 631 poenom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track