UMESTO KAPIJE NOVA ŽICA: Sa Horgoša 2 izbeglice preusmeravaju ka Hrvatskoj
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Čelična ograda

UMESTO KAPIJE NOVA ŽICA: Sa Horgoša 2 izbeglice preusmeravaju ka Hrvatskoj

Društvo -
Na graničnim prelazima ka Mađarskoj je danas mirno posle jučerašnjih nereda

HORGOŠ - Mađarska policija podigla je novu bodljikavu žicu i iza nje postavila čeličnu ogradu na graničnom prelazu Horgoš 2, a sa srpske strane granice jutros je mirno i trenutno se nalazi značajno manji broj izbeglica nego tokom prethodnog dana, kada je došlo do sukoba izbeglica i mađarske policije.

Od ranog jutra, prema saznanjima Tanjugovog izveštača sa lica mesta, izbeglice se prevoze direktno ka Hrvatskoj na granični prelaz Bezdan, a tokom prethodne večeri veliki broj njih je prevezen u prihvatni centar u Kanjižu, odakle su uglavnom odlazili ka Hrvatskoj.

Nije moguće tačno utvrditi koliko se izbeglica trenutno nalazi na ovom prelazu, s obzirom da su mnogi i dalje u šatorima, razapetim po livadama u blizini zvaničnog graničnog prelaza. U razgovoru sa Tanjugovim izveštačem deo njih tvrdi da i dalje planiraju da ostanu na ovom mestu, uprkos tome što su Mađari ponovo postavili zid na granici, dok drugi tvrde da ne smeju da se usude da uđu u autobuse, jer ne znaju da li će ih oni zaista odvesti u Hrvatsku, kao ni da li je ta ruta za njih bezbedna i da li će preko nje uspeti da stignu do Nemačke.

Na graničnom prelazu Horgoš 1 situacija je, takođe, mirna i tu se jutros nalaze migranti u svojim šatorima, a granica je do daljeg zatvorena, te je neizvesno i kakva će biti sudbina ovih ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja