EVO ZAŠTO MIGRANTI HOĆE BAŠ U HRVATSKU: Instrukcije i mape dobili unapred?!
Foto: Rojters

Ništa nije slučajno

EVO ZAŠTO MIGRANTI HOĆE BAŠ U HRVATSKU: Instrukcije i mape dobili unapred?!

Društvo -
Informacije o maršruti kretanja dobijaju od svojih vođa koji su se, kao neka vrsta prethodnice, već dokopali zapadne Evrope. Na kartama je precizno ucrtano svako brdo ili manja reka sve do zemalja EU

Više hiljada migranata, koji preko naše zemlje pokušavaju da se dokopaju zapadne Evrope, nisu slučajno promenili rutu prošle nedelje i odlučili da bolji život potraže preko Hrvatske, a ne Mađarske, otkriva Kurir.

Naš izvor tvrdi da je većina njih dobro organizovana na putu od Sirije, Iraka i Avganistana, pa sve do zemalja EU.

"Čak više od 90 odsto njih su dobro instruirani, vrlo organizovani. Već kada uđu u Srbiju jasno znaju kuda hoće da idu, gde da se zaustave... Kod većine njih prilikom pretresa pronalazimo razne mape. One su toliko precizne da je ucrtano svako brdo ili manja reka sve do zapadne Evrope. Konkretno, kada uđu u našu zemlju, oni telefonom dobijaju instrukcije gde da podignu novac, da li da idu preko Mađarske ili Hrvatske, i sada im se uglavnom sugeriše da to bude Hrvatska jer preko te zemlje mogu automatski da uđu u dve koje su u okviru EU dok iz Srbije na putu do zapada imaju samo Hrvatsku... Instrukcije o maršuti kretanja i dobijaju od svojih vođa koji su se, kao neka vrsta prethodnice, već dokopali zapadne Evrope, tvrdi naš sagovornik iz bezbednosnih struktura.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track