(FOTO) MIHAJLOVIĆ NA AUTOBUSKOJ STANICI: U Srbiji migranti, žene i deca nisu sami
Foto: Vlada Srbije

Ministarka uručila donacije onima kojima je najpotrebnije

(FOTO) MIHAJLOVIĆ NA AUTOBUSKOJ STANICI: U Srbiji migranti, žene i deca nisu sami

Društvo -
Mihajlović je migrantima poručila da saoseća sa majkama sa malom decom koje pešice putuju duže od mesec dana i da se nada da će im donacije firmi koje su se odazvale akciji bar malo olakšati nezavidan položaj
1 / 5 Foto: Vlada Srbije

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović obišla je danas žene i decu migrante na dolaznom peronu Beogradske autobuske stanice i štićenike, majke i decu u sigurnim kućama u Beogradu i uručila im donacije prikupljene u humanitarnoj akciji koju je organizovao njen kabinet.

Mihajlović je migrantima poručila da saoseća sa majkama sa malom decom koje pešice putuju duže od mesec dana i da se nada da će im donacije firmi koje su se odazvale akciji bar malo olakšati nezavidan položaj, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Želim da vam kažem da niste sami i želim vam da se što pre opet skućite gde god da odlučite"“, rekla je Mihajlović, koja je donacije uručila i ženama i deci smeštenim u tri sigurne kuće u Beogradu, gde trenutno borave 24 žene i 26 dece.

Ona im je poručila da je razlika između njih i žena i dece migranata samo u tome što ne žive u ratom zahvaćenoj zemlji, ali da su uprkos tome morale da traže spas za sebe i decu.

"Nasilje u porodici je problem celog društva, baš kao i pravi rat. Dosta je više nasilja. Ne smemo da dozvolimo da više nijedna žena u Srbiji mora da beži od svoje kuće da bi spasila svoj i život dece"“, poručila je Mihajlović.

Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zahvalila se kompanijama koje su ugroženim ženama i deci donirale hranu, sredstva za ličnu higijenu, garderobu za bebe i decu, kolica, opremu za bebe, igračke i različitu robu za decu ukupne vrednosti 1,4 miliona dinara.

U akciji su učestvovale kompanije Jaffa, MCG Group, Dexy Co, Beba Brestill, Podravka, Lomax Company i Color Preš Group, kao i Crveni krst Srbije koji je ponudio logističku pomoć u raspodeli donacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track