BOJAN PAJTIĆ ZA KURIR: Iduće nedelje idem da dam izjavu o prisluškivanju!
Foto: Nemanja Pančić

Afera vetroparkovi

BOJAN PAJTIĆ ZA KURIR: Iduće nedelje idem da dam izjavu o prisluškivanju!

Društvo -
Lider DS je, međutim, odbio da odgovori da li se u međuvremenu čuo sa Lidijom Udovički

Od nedelje planiram da odem i dam izjavu nadležnima povodom slučaja sa transkriptom oko gradnje vetroparkova. Trenutno sam i Briselu i čim se vratim odmah ću se odazvati pozivu... I neće to biti samo izjava već i dosta dokumenta i dokumentacije o ucenjivanju stranih investitora, izjavio je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić za Kurir.

Na pitanje da li se u međuvremenu čuo sa Lidojom Udovički, on je ovako pokušao da izbegne odgovor:

"Na sastanku sam u Briselu", kratko je prokomentarisao.

Pre nekoliko dana u javnosti se pojavio navodni transkript razgovora čelnika DS Bojana Pjatića i Lidije Udovički, jedne od nekadašnjih direktorki "Kontinental Vindsa", a u kojima se spominje da joj je Nikola Petrović direktor JP "Elektomreža Srbije navodno tražio dva miliona evra. Nakon toga, Petrović je sam tražio da ode na poliografsko ispitivanje.

U ponedeljak on je prošao poligraf povodom optužbi da je ucenjivao američku kompaniju „Kontinental vinds“ u vezi s gradnjom vetroparkova, odnosno, da je navodno, od Lidije Udovički tražio dva miliona evra kako bi vetro-park ove firme priključio na mrežu EMS-a. Policija je i sestri potpredsednice Vlade Kori Udovički pokušala da uruči poziv za saslušanje ali na adresi poznatoj našim organima niko nije otvarao vrata pa je policija ostavila poziv. Ukoliko se što pre ne odazove pozivu za saslušanje za Lidijom Udovički MUP će raspisati potragu. Onog trenutka čim se pojavi u Srbiji ona će biti privedena.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track