SKANDAL: Sekretarka za urbanizam namešta poslove mužu i sebi
Foto: Fonet Božidar Petrović

Drži predmete u fioci, pa ih prosleđuje suprugu

SKANDAL: Sekretarka za urbanizam namešta poslove mužu i sebi

Društvo -
Ljiljana Novaković iako je na javnoj funkciji i dalje zastupa privatnu arhitektonsku firmu svog muža, kom neposredno šalje klijente koji čekaju da im ona odobri projekte za gradnju

BEOGRAD - Gradska sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Ljiljana Novaković nalazi se u sukobu interesa zato što i dalje zastupa privatno arhitektonsko preduzeće „Arch“, koje je u vlasništvu njenog supruga Budimira, otkriva Kurir!To preduzeće se bavi izradom arhitektonsko-građevinskih, kao i urbanističkih projekata i planova za koje dozvolu daje Grad, odnosno sekretarijat na čijem je čelu Novakovićeva.- Ona se nije odrekla prava u privatnom preduzeću svog supruga, što pokazuju i podaci na APR. Nedopustivo je da bude gradska sekretarka za urbanizam i da ima rukovodeće mesto u tom preduzeću koje radi i projekte koji kasnije dolaze kod nje na usvajanje - kaže izvor Kurira.Uvek nešto faliŠtaviše, kako dodaje naš sagovornik, Novakovićeva se ne ustručava i da, na indirektan način, klijente šalje u to privatno preduzeće kako bi doradili projekte za gradnju o kojima treba da odlučuje.- Novakovićeva je nakon dolaska na funkciju znatno usporila izdavanje građevinskih dozvola. Mesecima projekte drži u fioci, i to bez konkretnih razloga. Navodno uvek nešto fali. No, u međuvremenu se gotovo niotkuda pojavi neko ko klijenta dobronamerno posavetuje da možda ne bi bilo loše da projekat doradi u preduzeću njenog muža „Arch“. To su dobre „tezge“ i Novakovići tako zarađuju lepu sumu novca. A da ne govorimo o tome da je ovo klasični sukob interesa - priča izvor Kurira.

Crno na belo... U APR Novakovićeva se vodi kao zastupnik preduzeća za projektovanje
Crno na belo... U APR Novakovićeva se vodi kao zastupnik preduzeća za projektovanje

Novakovićeva ćuti

Međutim, u sukobu interesa nije samo sekretarka Novaković već i njen suprug Budimir. On je, naime, član Komisije za planove grada Beograda, koja je u nadležnosti Sekretarijata za urbanizam.- Ona potpisuje sve što ide pred pomenutu komisiju u kojoj je njen suprug. Dakle, njen suprug glasa o onome što je ona prethodno odobrila. To je čist sukob interesa - završava naš sagovornik.Novakovićeva nije bila raspoložena da odgovori na naša pitanja.- Odakle vam moj broj? Neću da govorim za Kurir, ne govorim za novine. Pogledaću pitanja na mejlu - rekla je ona, ali ni pismenim putem nije odgovorila. Ni njen suprug Budimir nije odgovarao na pozive.

Antikorupcijska agencijaPROVERIĆEMO NJEN RADPovodom slučaja gradske sekretarke za urbanizam i građevinske poslove Ljiljane Novaković reagovaće i Agencija za borbu protiv korupcije.- Obavićemo proveru da li u konkretnoj situaciji na strani javne funkcionerke Ljiljane Novaković postoji povreda Zakona o Agenciji - kažu oni za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track