ODALOVIĆ: Otmičari srpskih diplomata u Libiji verovatno locirani?!
Foto: Beta Miloš Miškov

Presreli konvoj

ODALOVIĆ: Otmičari srpskih diplomata u Libiji verovatno locirani?!

Društvo -
Imamo uveravanja koje nama daju i očigledno je da su otmičari locirani i da nisu prošli punktove van grada. Očigledno su u gradu, tako da se nadamo da će to što libijski zvaničnici rade dati rezultate, rekao je državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da su od libijskih zvaničnika dobijena uverevanja da će se oteti službenici u narednih 48 časova vratiti, što kako je dodao, znači da su otmičari locirani.

"Imamo uveravanja koje nama daju i očigledno je da su otmičari locirani i da nisu prošli punktove van grada. Očigledno su u gradu, tako da se nadamo da će to što libijski zvaničnici rade dati rezultate", rekao je Odalović.

Odalović je za RTS rekao da su mere bezbednosti u Libiji podignute na najviši nivo i da se čine napori da se otmica dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji što pre reši.

"Čine se ogromni napori lokalnih pripadnika bezbednosnih snaga da se problem što je moguće pre razreši. Mere bezbednosti su podignute da najviši nivo, tako da je očigledno postoji spremnost libijskih vlasti da razreše situaciju", rekao je Odalović.

On je rekao da je u svakodnevnom kontaktu sa ambasadorom Srbije u Libiji Oliverom Potežicom, koji je takodje bio u koloni vozila iz koje su oteta dva službenika ambasade, i da je očigledno da je otmica bila planirana.

"Ministarstvo spoljnih poslova prati sva dešavanja i u skladu sa tim će donositi sve odluke", rekao je Odalović i podsetio da je formiran krizni štab koji radi na rešavanju otetih srpskih državljana.

Dva službenika ambasade u Libiji, vezista Sladjana Stanković i vozač Jovica Stepić, oteti su juče u gradu Sabrata u Libiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track