BIA I ODALOVIĆ SE VRATILI IZ LIBIJE: Nema dokaza ni da su oteti Srbi živi!
Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

Neizvesno

BIA I ODALOVIĆ SE VRATILI IZ LIBIJE: Nema dokaza ni da su oteti Srbi živi!

Društvo -
BEOGRAD - Ni desetak dana od otmice dvoje srpskih držvljana Slađane Stanković i Jovice Stepića u Libiji još se ne zna, ne samo ko ih je oteo i koji su uslovi otmičara, već nema ni konkretnog dokaza da su oni živi jer se još nije stupilo u kontakt sa otmičarima, saznaje Kurir.

- Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova (MSP) Veljko Odalović i grupa naših bezbednjaka upravo su se vratili iz Tripolija ali nekih velikih pomaka u istrazi još nema. Iako je stav da se detalji istrage drže u strogoj tajnosti, u ovom trenutku mi još ne znamo ko ih je oteo, šta su eventaulni uslovi njihovog oslobađanja jer još niko nije uspeo da stupi u kontakt sa otmičarima... Nije nam ponuđen bilo kakav dokaz da su živi, tu pre svega mislimo na video snimak pošto se oni nisu javili kako bi izneli svoje zahteve za njihovo oslobađanje. S druge strane, od vlasti u Tripoliju i njihovih službi dobijamo uveravanja da oni pokušavaju da stupe u kontakt sa otmičarima, da su živi i da će na kraju biti oslobođeni. Dakle, sve je neizvesno... - priča naš izvor iz bezbdnosno-obaveštajnih struktura.

Pokušali smo da dobijemo i komentar od Odalovića, ali on nije odgovarao na pozive Kurira.

- Potežica je u Tripoliju a porodica je uspela da s vrati u Srbiju. Ispitujemo sve okolnosti ovog događaja, zašto ambasador nije obavestio Beograd i lokalne vlasti da će se kretati kroz teritoriju na kojoj hara više krimilanih grupa, koja je bila uloga tog Libijca.... Ambasada u Tripoliju je i dalje otvorena a o tome da li ima odgovornosti ambasadora za ovaj, možemo slobodno da kažemo ishitren plan da na ovaj način izloži opasnosti toliko ljudi, sve će uskoro biti razjašnjeno - kaže sagovornik Kurira.

S. Vojinović

(Foto:Slađana Stanković/Facebook, Jovica Stepić/ Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja