VUČIĆ ODGOVORIO NA DOBACIVANJE JONUZA MUSLIUA: Ajde, Jonuze, kažži, sačekaću ja
Foto: Twitter Serbianpm

Neplanirani dijalog u Bujanovcu

VUČIĆ ODGOVORIO NA DOBACIVANJE JONUZA MUSLIUA: Ajde, Jonuze, kažži, sačekaću ja

Politika -
BUJANOVAC - Premijer Aleksandar Vučić uššao je u neplanirani dijalog s predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Jonuzom Musliuom, koji mu je, pred početak obraćanja premijera studentima odeljenja Ekonomskog fakulteta u Subotici, dobacio nekoliko rečenica "iz publike".

"Kažži Jonuze...To što, poštovani Jonuze, vičeš ne znači da si u pravu. Decibeli i tonalitet tvog glasa obrnuto su proporcionalni argumentima koje koristiš", uzvratio je Vučić sa govornice na ono ššto je Musliu dobacio predsedniku vlade, držžeći neke papire u rukama.

Izvešštač nije mogao da čuje ššta je Musliu tačno govorio, ali su tema bili udžbenici na albanskom jeziku. "Jesi li sada završio?", zapitao ga je potom premijer, ali je, poššto je Musliu nastavio da govori, pomirljivo rekao: "Ajde, nastavi, pa ću ja posle".

U jednom momentu, Vučić je rekao da se "udžbenici ne mere u kilogramima i kamionima, već u kvalitetu". "Dobro Jonuze, sve sam te razumeo. Mogu li sada da te zamolim da sedneš?", rekao je predsednik vlade i zaključio rečima: "Ne mogu knjige da se hapse, Jonuze", a potom se obratio studentima porukama da uče, da je to najvažnije i da im niko ne može oduzeti znanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track