OBRT U POTRAZI ZA OTETIM SRBIMA U LIBIJI: Slađana i Jovica do kraja nedelje na slobodi?!
Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

Otmica

OBRT U POTRAZI ZA OTETIM SRBIMA U LIBIJI: Slađana i Jovica do kraja nedelje na slobodi?!

Društvo -
Srpske vlasti tokom vikenda dobili su uveravanja od vlasti u Tripoliju da su oteti radnici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić živi i da bi ovaj slučaj uskoro mogao da se pozitivno okonča, saznaje Kurir.

- Libijske vlasti, koje preko svoje tajne službe pokušavaju da oslobode naše građane, potvrdili su nam da su oni živi, da se sa otmičarima stupilo u kontakt i da se nadamo pozitivnom ishodu. Nisu želeli puno da govore o detaljima ali nas uveravaju da bi Slađana i Jovica mogli da budu oslobođeni već do kraja nedelje. Mi smo u stalnom kontaktu preko naše ambasade sa zvaničnicima iz Tripolija - tvrdi naš izvor iz srpskih bezbednosno obaveštajnih struktura.

Podsetimo, otmica se dogodila pre dve nedelje u gradu Sabrata, kada je napadnuta kolona u kojoj su, u jednom vozilu bili srpski ambasador Oliver Potežica i njegova porodica, a u drugom Slađana Stanković i Jovica Stepić. Ambasador je tog dana vozio porodicu na aerodrom u Tunis kako bi se vratili u Srbiju. U toj koloni nalazio se i Libijac Haudi Ganudij, koji je navodno prijatelj ambasadora Potežice a povremeno je radio i kao prevodilac za potrebe naše ambasade.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja