SPREMAJU SE OTKAZI: 1.060 zaposlenih u javnoj upravi ostaje bez posla
Foto: Radna Knjizica, printskrin

Otpuštanja kreću 15. decembra

SPREMAJU SE OTKAZI: 1.060 zaposlenih u javnoj upravi ostaje bez posla

Društvo -
BEOGRAD - Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi od 15. decembra bez posla bi trebalo da ostane 1.060 zaposlenih u sistemu javnih službi i državnih organa.

Kako piše list, na taj broj treba dodati i višak zaposlenih u oblasti kulture i prosvete. U oblasti finansija, što obuhvata ministarstvo i 14 uprava, direkcija i agencija, ima 808 zaposlenih viška, dok će u zdravstvu bez posla ostati 110 ljudi.

U oblasti rudarstva i energetike višak je 35 osoba, a u delokrugu pravde 45. U penziju ili na biro iz Vlade Srbije otići će 62 osobe, a najveće smanjenje će biti u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, gde će bez posla ostati 28 zaposlenih.

Iz Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini biće otpušteno 10 ljudi.

Bez posla će ostati i troje iz Avio-službe, petoro iz Službe koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, devetoro iz Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima EU i sedmoro iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

(Beta/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja