MIROSLAV KIŠ: Pokrećemo traktore i krećemo ka Beogradu
Foto: Tanjug/Jaroslav Papa

Protest zbog Nacrta zakona o zemljištu

MIROSLAV KIŠ: Pokrećemo traktore i krećemo ka Beogradu

Društvo -
SUBOTICA - Nezadovoljni poljoprivrednici na raznim mestima u Vojvodini dogovorili su se da u deset časova pokrenu svoje traktore u nameri da danas nastave protestnu vožnju ka Beogradu, rekao je predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš.

On je rekao da se niko od nadležnih nije obratio poljoprivrednicima kako bi razgovarali o njihovim zahtevima - povlačenju Nacrta Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure i smeni ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković.

Upitan da li će blokirati puteve ukoliko im policija i danas ne dozvoli vožnju ka Beogradu, on kaže da to "policija radi bolje od poljoprivrednika".

"Nema razloga da blokiramo puteve. Policija to radi bolje od nas. Nama to i nije cilj. Mi samo želimo da održimo protestnu vožnju, u skladu sa zakonom", rekao je Kiš Tanjugu. Upitan koliko trenutno traktora učestvuje u protestu, on je rekao da je to pitanje za policiju, ali da ih danas očekuje na putevima mnogo više nego juče, a još više u toku sutrašnjeg dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track