BRUTALNO: Dečaka (13) šutirali u lice i skakali mu po glavi!

Dvojica maloletnika pretukla vršnjaka

BRUTALNO: Dečaka (13) šutirali u lice i skakali mu po glavi!

Društvo -
M. Š. (13) primljen je sa vrlo ozbiljnim povredama glave i prebačen je u Urgentni centar, kaže dr Sergej Pantić, načelnik smene u Hitnoj pomoći

BEOGRAD - Zvao me je kada je završio s nastavom i rekao mi radosno: „Krenuo sam kući. Dobio sam peticu iz istorije!“, a onda se u pozadini začulo neko komešanje. Odjednom je počeo da viče: „Tata, tata, tuku me... Tata, pomagaj!“ Dok sam izleteo iz zgrade, sin je već ležao premlaćen. Tu scenu nikada neću moći da zaboravim.Ovo priča za Kurir Dušan Šegan iz Beograda, čijem su sinu M. Š. (13) dvojica petnaestogodišnjaka, koji ga, kako kaže, već skoro dva meseca maltretiraju, naneli teške povrede glave i leve ruke.- Bio je sav krvav i na glavi je imao velike podlive. Levo oko mu je bilo maltene zatvoreno od batina. Rekao mi je da su ga ti momci šutirali po licu i skakali mu po glavi - priča Dušan.Do incidenta je došlo juče oko 13.20 ispred OŠ „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu, a prema očevim rečima, ovo nije prvi put da su ovi momci napali njegovog sina.- U početku nisam bio svestan šta se dešava. Tek nedavno mi je sin priznao da ga ti dečaci, koji imaju 15 godina, maltretiraju i ucenjuju. Oni ne idu s njim u školu, već se poznaju iz kraja. Verovatno moje dete nije jedino koje su maltretirali i proganjali - navodi Šegan.Pored šutiranja, verbalnih napada i sitnih provokacija, Dušan kaže da su njegovom sinu uzimali i novac.- To je trajalo neko vreme. Međutim, on o tome nije pričao. Verovatno je mislio da će moći to sam da reši. Kada su mu nedavno oteli 600 dinara koje sam mu dao za neku knjigu, on mi je sve ispričao. Nažalost, nisam shvatio ozbiljnost situacije, mislio sam da su to dečje čarke. Žao mi je što tada nisam reagovao. Da sam nešto preduzeo, možda moj sin ne bi sada bio u Urgentnom.Inače, dvojica mladića koja su brutalno pretukla M. Š. pobegli su kada su nemile scene primetili prolaznici. Očevici kažu da je bilo jezivo.- Dečak je primljen sa vrlo ozbiljnim povredama glave. Iako je juče bila dežurna Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj, zbog ozbiljnosti povreda prebačen je u Urgentni centar - kaže za naš list dr Sergej Pantić, načelnik smene u Hitnoj pomoći.Mališan je juče do zaključenja broja bio na dijagnostici, na snimanju glave i ruke, a Dušan Šegan najavio je da će slučaj prijaviti policiji.

Aleksin zakonUDARAC VRŠNJAČKOM NASILJUU Skupštini Novog Sada juče je predstavljen Predlog Aleksinog zakona, koji ima za cilj sprečavanje vršnjačkog nasilja. Ovaj dokument je „posledica“ samoubistva Alekse Jankovića iz Niša, koji je pre četiri godine oduzeo sebi život jer više nije mogao da izdrži da ga zlostavljaju vršnjaci. Dragana Ćorić, predsednica udruženja Roditelj za Novi Sad, rekla je da je to skup predloga izmena dva zakona - o obrazovanju i vaspitanju i o dečjem ombudsmanu i trebalo bi da dovede do oštrijeg sankcionisanja vršnjačkog nasilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track