SAŠA JANKOVIĆ: Ministrima koji javno govore kao građani što pre ispuniti tu želju!
Foto: Nebojša Mandić

Zaštitnik građana reagovao

SAŠA JANKOVIĆ: Ministrima koji javno govore kao građani što pre ispuniti tu želju!

Društvo -
Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je kao nedopustivo jutrošnje gostovanje ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića na televiziji Pink, tokom kojeg je aktuelne društvene događaje komentarisao, kako je naveo, "kao građanin, a ne kao ministar".

Janković je na svom Tviter nalogu istakao da nosiocima državnih funkcija koji u javnosti iznose stav kao građani, što pre treba ispuniti želju da i postanu samo obični građani.

"Ministrima i onim državnim funkcionerima koji javno govore "kao građani" trebalo bi što pre ispuniti tu želju", naveo je on.

Janković je, pod naletom osude stranačkih botova, osetio potrebu da precizira na šta je mislio, pa je u sledećem tvitu pojasnio da ministar ne može da govori o novinarima, isto kao što ni on, kao Zaštitnik građana, ne može da javno komentariše pojedine stranke "kao građanin".

"Da probam ovako: Ministar: "Ja kao građanin o tom novinaru mislim ..." isto kao ZG: "Ja kao građanin o toj stranci... ", napisao je Janković, što je podržao veliki broj korisnika ove društvene mreže.

Da podsetimo, Janković je reagovao povodom današnjeg gostovanja ministra policije Nebojše Stefanovića u Jutarnjem programu televizije Pink, kada je apel predstavnice OEBS za slobodu medija Dunje Mijatović da se prekine sa napadima na Kurir, kao i rad novinara Kurira ocenio kao pristrasan, istakavši da svoj stav iznosi kao "građanin ove zemlje, koji kao i svi drugi, ima pravo na svoje mišljenje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track