DOKTOR JE ŠUTNUO JER GA JE PRIJAVILA: Direktore, da li biste tako ćutali da je u pitanju vaša ćerka
Foto: Kurir

Otvoreno pismo doktorke Biljane Dačić Nikolić

DOKTOR JE ŠUTNUO JER GA JE PRIJAVILA: Direktore, da li biste tako ćutali da je u pitanju vaša ćerka

Društvo -
ALEKSINAC - Pedijatar u aleksinačkom domu zdravlja Bojan Ilić šutnuo je svoju koleginicu Biljanu Dačić Nikolić u međunožje jer mu je zabranjivala da puši u zajedničkoj trpezariji, a doktorka je odlučila da se obrati direktoru, jer do sada reakcija na ovaj slučaj nije bilo.

Ona se pita da li je moguće da niko ništa ne preduzima protiv pedijatra, budući da za sve ima dokaze.

"Pored ozbiljnih povreda koje sam zadobila udarcem cokulom, nakon toga usled pretrpljenog stresa i pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja u vidu hipertenzije, hiperglikemije, aritmije, hematoma na mestu udarca i desnoj nadkolenici Vi ćutite. Morate priznati – pretnja smrću u četiri oka jednog razjarenog i bolesnog čoveka ne može se zaboraviti nikad, a onda udarac nogom – od pozadi u međunožje, kao kad isterujete nepoželjnog psa iz kuće (i zaštita životinja kao organizacija bi reagovala na taj postupak), a Vi i dalje ćutite, navodno prikupljate podatke. Pitam Vas dokle?", navodi doktorka.

I posle 10 dana od incidenta, ona i dalje trpi posledice. Posećajući da je to moglo da se desi i njegovoj supruzi ili ćerki, upitala je direktora da li bi i u tom slučaju ostao nem.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

"Pitam Vas najlepše šta biste Vi tada uradili za svoje i kako bi se tada ponašali? Smatram da imate dovoljno dokaza, šta Vam još treba? A imate sliku gde puši lulu urađenu, kao i u Vašem telefonu, Imate dokaz prostorije u kojoj se to dogodilo, snimak kamera gde trčim hodnikom, policajce koji su došli... Tu je i Izveštaj iz policijske dokumentacije o vremenu i događaju, lekarsko uverenje o povredi na radu. Dolazili ste u sobu 85 – poluintenzivna nega – interno odelenje – Aleksinac gde sam ležala tri dana, hematom na nadlaktici sam Vam pokazala- ostale nisam iz pristojnosti ali su opisani od strane hirugra, ginekologa i interniste. Zar je 7 dokaza malo?", pita se Biljana.

Doktorka je podsetila i da su svi od načelnika, glavne sestre do čistaća znali da on puši i pije na radnom mestu, ali da su svi ćutali, navodeći i da je zato glavna sestra zadužena za zabranu pušenja.

Podsećamo, pedijatar Bojan Ilić šutnuo je svoju koleginicu Biljanu Dačić Nikolić u međunožje jer mu je zabranjivala da puši u zajedničkoj trpezariji.

(aleksinac.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track