OČAJNI OTAC: Sin mi je zbog greške lekara dobio gangrenu!
Foto: Dado Đilas

Milivoje Radovanović optužuje

OČAJNI OTAC: Sin mi je zbog greške lekara dobio gangrenu!

Društvo -
U Smederevskoj Palanci Milanu Radovanoviću (22) izvađeno slepo crevo, a u Beogradu mu spasli život odstranivši mu 40 cm tankog creva

BEOGRAD - Sin mi je bio profesionalni karatista, jak, zdrav, a zbog greške lekara u Smederevskoj Palanci mogao je život da izgubi! Doktori u Beogradu su mu zbog gangrene izvadili 40 centimetara tankog creva, a cela porodica noćima od brige nije spavala!Ovako za Kurir na početku razgovora kaže Milivoje Radovanović (60) iz Smederevske Palanke, čiji je sin Milan (22) trenutno u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, na odeljenju hirurgije. Prema Milivojevim rečima, svi problemi su počeli 16. novembra.- Milan je dva dana povraćao i imao temperaturu 40, pa smo ga odveli u bolnicu „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci. Doktori su mu tamo operisali slepo crevo, dobro se oporavljao, ali 12 dana kasnije nešto je krenulo po zlu, kako su mi rekli. Milana je toliko boleo stomak da nije mogao da udahne vazduh - priča Radovanović za Kurir i dodaje da je njegov sin onda prebačen na odeljenje intenzivne nege.- Rekli su da ima plućnu emboliju, a onda su ga napokon, posle 32 dana, otpustili iz bolnice. Međutim, Milanu se naglo pozlilo i počeo je sav da se trese - priseća se teških trenutaka Milivoje.Na očevo insistiranje, Milan je prevezen u Klinički centar Srbije, gde je iste večeri operisan.- Lekari u Beogradu su mi rekli da mi je dete dobilo gangrenu i da su morali da mu izvade 40 centimetara slepog creva kako bi mu spasli život! Sin mi se na Vojnoj akademiji školovao za pilota, bio je jak kao bik, a sada ne može iz kreveta da ustane, ne prepoznajemo ga... Ne znam kako lekari u Palanci nisu primetili gangrenu i kako su dopustili da dođe do ovoga - pita se Milivoje Radovanović i dodaje da još nije odlučio da li će tužiti bolnicu.Direktor bolnice „Stefan Visoki“ Željko Smiljanić kaže za Kurir da je odredio sprovođenje vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada povodom ovog slučaja.- Utvrdićemo da li su u postupku pružanja zdravstvene usluge pacijentu Milanu Radovanoviću preduzete sve potrebne mere i aktivnosti u skladu s medicinskom doktrinom. U zavisnosti od zaključka komisije, biće preduzete potrebne mere - rekao je Smiljanić.

Milan se oporavljaNAPOKON IDEM KUĆIMilan Radovanović trenutno se oporavlja na odeljenju hirurgije KCS, a prema prognozama lekara, biće danas pušten kući.- Presrećan sam što napokon vidim porodicu i prijatelje, proveo sam više od mesec dana neprekidno po bolnicama, bilo mi je veoma loše... Sada jedva čekam da idem kući, odmorim se od svega i ne razmišljam o bolesti - kaže Radovanović za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track