NARANDŽASTA CELA SRBIJA Meteorolozi upozoravaju: Oprez, napolju je veoma opasno!
Foto: Nemanja Pancic

Sneg i led problematični

NARANDŽASTA CELA SRBIJA Meteorolozi upozoravaju: Oprez, napolju je veoma opasno!

Društvo -
BEOGRAD - Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, upozoreno je iz Republičkog hidrometorološkog zavoda.

Ovaj meteoalarm upozorava na veoma opasno vreme i sledeći najopasniji, crveni.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", stoji uz objašnjenje ovog meteoalarma.

Počela ledena kiša (Foto: Nemanja Pančić)
Počela ledena kiša (Foto: Nemanja Pančić)

U celoj Srbiji se upozorava na sneg i led, dok se jedino u Bačkoj posebno skreće pažnja na niske temperature, a u Banatu na vetar.

Kurir patrola proverava puteve u Srbiji, a gde se trenutno nalazi i kakva je prohodnost puteva, pogeldajte OVDE.

Kako javljaju sa lica mesta, ledena kiša koja je najavljena za večeras, već je počela da pada u Aleksincu.

Ledena kiša u zapadnoj Srbiji, putari rade punom parom

Ledena kiša počela je da pada u zapadnom delu Srbije, a putari su maksimalno angažovani na posipanju soli, izjavio je vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i apelovao na vozače da bez preke potrebe noćas ne putuju.

Drobnjak je, tokom obilaska putnih baza duž autoputa Beograd-Niš, izjavio da je oko 15 sati počela da pada ledena kiša na Rudniku, delu Ibarske magistrale, zatim na području Divčibara, Debelog Brda i Valjeva ka Bajinoj Bašti.

"Putari su spremni i dežuraju 24 sata. Vanredno je stanje i putari će posipati so i već smo zvali saobraćajnu policiju kako bi obratili više pažnje na te pravce", rekao je Drobnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track