Novosađani dobili 6 novih gradskih autobusa
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Raspisana javna nabavka za još 10 zglobnih

Novosađani dobili 6 novih gradskih autobusa

Srbija -
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je zajedno sa direktorom Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća (JGSP) "Novi Sad" Milanom Stanivukovićem, prisustvovao predstavljanju šest novih "Ikarbus" solo autobusa.

Vučević je tom prilikom rekao da je zajednički cilj Grada i JGSP "Novi Sad" da se obezbedi najkvalitetniji i najefikasniji gradski prevoz za građane Novog Sada.

"Ovu godinu počinjemo sa šest novih autobusa čija nabavka je finansirana iz budžeta Grada, iz kapitalnih subvencija, a JGSP će iz sopstvenih sredstava, posle mnogo godina, kupiti deset novih zglobnih autobusa za koje je već raspisana javna nabavka", istakao je Vučević.

On je naglasio i da je pohvalno to što je JGSP, zahvaljujući sopstvenim resursima, dakle sa svojim zaposlenima, krenulo u obnovu karoserije postojećih autobusa čime su znatno smanjeni troškovi, jer za taj posao, kako je pojasnio, nisu angažovana treća lica.

"Novi Sad ima najbolji javni gradski prevoz u zemlji, a očekujem još dobrih vesti iz tog preduzeca u 2016. godini, u pogledu opremanja grada novim vozilima", rekao je Vučević. Direktor JGSP "Novi Sad Milan Stanivuković je rekao da je 2015. godina obeležena obnovom voznog parka i uštedama u poslovanju.

"Danas u rad uvodimo novih šest solo autobusa, od ukupno 16 koliko je kupljeno i raspisan je tender za kupovinu još 10 zglobnih autobusa, dok je tehnički sektor počeo da obnavlja karoseriju vozila u sopstvenoj režiji, čime je ušteđeno oko 30 odsto sredstava", rekao je Stanivuković.

Tokom leta je na oko 150 autobusa odrađena sanacija podova, a sada se radi na kompletnoj sanaciji 80 sedišta vozača, koja će biti gotova do kraja ovog meseca. Planovi za 2016. godinu tiču se modernizacije voznog parka, modernizacije sistema naplate karata, te povećanja uštede kroz troškove za gorivo uvođenjem autobusa na CNG pogon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track