POPODNE RAZVEDRAVANJE: Danas i do 14 stepeni, evo do kada će biti toplo
Foto: Profimedia

Vremenska prognoza

POPODNE RAZVEDRAVANJE: Danas i do 14 stepeni, evo do kada će biti toplo

Društvo -
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i toplo, mestimično će padati kiša, a najviša dnevna temperatura biće oko 14 stepeni, saopštio je RHMZ.

Sredinom dana očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje u zapadnim i severnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i na planinama povremeno jak. Minimalna temperatura biće od jedan do devet, u Negotinskoj krajini oko minus jedan, a najviša dnevna od 10 do 15, u Negotinskoj krajini oko četiri stepena.

U Beogradu će biti oblačno i toplo, povremeno sa slabom kišom. Posle podne se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura biće oko devet, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji će do utorka biti toplo, sa temperaturama znatno iznad prosečnih vrednosti. U većini mesta će najviša temperatura biti između 12 i 16 stepeni.

U ponedeljak će biti malo i umereno oblačno, na severu uz više oblačnosti, ponegde sa slabom kišom. U planinskim predelima duvaće jak južni vetar.

Tokom noći između ponedeljka i utorka u severnim i zapadnim krajevima očekuje se naoblačenje, mestimično sa kišom.

U utorak će biti oblačno, mestimično sa kišom i vetrovito, posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje, a temperatura će biti u padu.

Od srede do vikenda biće hladnije, uz česta prolazna naoblačenja sa padavinama, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, u nižim predelima mestimično sa kišom i susnežicom.

U Beogradu se očekuju slični vremenski uslovi.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 10. januar 2016. godine:

Zbog očekivane biometeorološke situacije izvesne tegobe mogu setiti osobe sa srčanim i respiratornim problemima i varirajućim krvnim pritiskom. Problemi sa snom i glavobolјa su mogući kod meteoropata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track