VUČIĆ: Moj odnos prema novinarima je najbolji mogući
Foto: Beta

Rekcija na negativan izveštaj Evropske komisije

VUČIĆ: Moj odnos prema novinarima je najbolji mogući

Društvo -
Predsednik Vlade Srbije ocenio je danas da ima najbolji mogući odnos prema medijima i da novinari uvek mogu da mu postavljaju pitanja o čemu žele.

"Imam najbolji mogući odnos prema vama. Tražim samo da mislim svojom glavom", kazao je Vučić upitan kako ocenjuje svoj odnos prema medijima, naročito kada uzme u obzir deo iz izveštaja Evropske komisije koji govori da u Srbiji sloboda medija nije na zadovoljavajućem nivou.

Upitan o današnjem protestu Uduruženja novinara Srbije koje je zatražilo da se zaposlenima u medijima omogući da postanu vlasnici medija koji nisu dobili novog vlasnika u procesu privatizacije, Vučić je kazao da ne zna o čemu je reč i upitao "Šta smo sad pogrešili".

On je dodao da će ispuniti svoje obećanje i smeniti ministra odbrane Bratislava Gašića tokom januara.

"Ne brinite ja držim do svoje reči. Ispuniću svoje obećanje", kazao je Vučić na konferenciji za novinare u vili "Bokeljka".

Upitan kako ocenjuje rad ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca, kada je reč o privatizaciji medija, premijer je kazao da "privatizacija nije lak posao", ali da je zadovoljan što u tom procesu nije bilo pljačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track