Sveti Serafim Sarovski: Dragocene pouke starca kako da sačuvate duševni mir!
Foto: Wikipedia

Vredi pročitati

Sveti Serafim Sarovski: Dragocene pouke starca kako da sačuvate duševni mir!

Društvo -
Njegove reči, prenete nekom posebnom ljubavlju i prepune neke tihe, životne vlasti, zagrevala su ljudska srca, čak i ona okorela i hladna

Prepodobni Serafim Sarovski bio je jedan od najvećih ruskih pravoslavnih podvižnika, prozorljivaca i čudotvoraca, a slavi se kao svetitelj, piše Stil.Dobivši od Boga blagodatne darove: prozorljivosti, čudesa i isceljenja, a po volji Svevišnjeg, počeo je da stupa u razgovor sa posetiocima, a pre svega sa monasima. Njegove reči, prenete nekom posebnom ljubavlju i prepune neke tihe, životne vlasti, zagrevala su ljudska srca, čak i ona okorela i hladna.Sa velikom ljubavlju lečio je sve duševne i telesne bolesti. Toliko je bio poznat i voljen da je dnevno dolazilo skoro po dve hiljade ljudi na lečenje ili savete, ili samo za njegov blagoslov.

СВЕТИ ПРЕПОДОБНИ СЕРАФИМ САРОВСКИ ЧУДОТВОРАЦ (титловано на српско

СВЕТИ ПРЕПОДОБНИ СЕРАФИМ САРОВСКИ ЧУДОТВОРАЦ (титловано на српскоФантастичан цртани о једном од највећих Светитеља Православља. Цртани је на руском језику, милошћу Божијом и молитвама Св. Серафима ми смо успели да додамо српски превод на радост наших најмлађих, а и нас старијих.Сестра Милица Балабан, која је и сама била у манастиру Дивијево превела је ово мало уметничко дело, а у техничкој обради укључен је чак и мој Константин који је вредно урадио бар трећину посла. Све у свему, нешто што смо вам обећали прошле године поклањамо вам ове. У славу Божију!!!

Posted by Православни видео on Tuesday, January 14, 2014

- Kada čovek dođe u stanje mira, on iz sebe i na druge može da izliva svetlost prosvetljenja razuma. On pre svega treba da ponavlja reči proročice: "Neka ne izlaze iz usta vaših reči ohole." I reči Gospodnje: "Licemeru, izvadi najpre brvno iz oka svojega i tada ćeš videti da izvadiš trun iz oka brata svojega."- Ovaj mir je kao neko bescen-blago Gospod ostavio učenicima Svojim uoči smrti Svoje, govoreći: "Mir vam ostavljam, mir Svoj dajem vam". O njemu takođe govori i Apostol: "I mir Božiji koji prevashodi svaki um, neka sačuva srca vaša i misli vaše u Isusu Hristu."- Mi, dakle, treba da sve svoje misli, želje i dela usredsređujemo na to da zadobijemo mir Božiji i sa Crkvom svagda vapimo: "Gospode Bože naš! Daj nam mir!"Pročitajte još na portalu Stil:Starac Pajsije o roditeljstvu i braku: Pouke koje treba večno da pamtite!Pouke ostroškog igumana: Zlo se zlom ispraviti ne može!Mudre reči i pouke patrijarha Pavla: Nema čoveka bez greha, niti bez dobrog delaPoučne besede oca Tadeja: Kakvim se mislima bavimo, takav život živimo!Da se ne osramotite: Kako se pravilno ponaša u crkvi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track