Najnovije vesti

Milion dinara za olimpijce

Ovako se brine o mladim talentima

Milion dinara za olimpijce

Društvo
NVO Naša Srbija, u saradnji s firmom „Holcim Srbija”, donirala novčana sredstva Matematičkoj gimnaziji

BEOGRAD - Podrška talentima!
U okviru projekata za podršku deci i mladima, Nevladina organizacija Naša Srbija, u saradnji s kompanijom „Holcim Srbija”, odlučila je da donacijom od 1.000.000 dinara pomogne Matematičkoj gimnaziji kako bi omogućila odlazak učenika na Međunarodnu olimpijadu koja se održava sredinom jula u Argentini.

 

Ugovor o donaciji potpisali su direktori „Naše Srbije” i Matematičke gimnazije, Mina Milićević i Srđan Ognjanović.

 

- Matematička gimnazija je obrazovna ustanova od posebnog nacionalnog značaja, čiji učenici postižu izvanredne rezultate na najvažnijim međunarodnim takmičenjima. Posebna čast i zadovoljstvo nam je da uz pomoć kompanije „Holcim” i njihovih kupaca podržimo vredne i talentovane učenike - rekla je Milićevićeva i dodala da će Naša Srbija nastaviti da podržava rad škole i zajedničke poduhvate njenih učenika.

 

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović poručio je da će ta škola učiniti sve da učenicima omogući najbolje uslove za pripreme.

 

U okviru projekata koji za cilj imaju unapređenje obrazovanja, Naša Srbija je uz podršku „Holcima” započela i rad na uvođenju kulturno-obrazovnog žiga „Srpski kod”, koji treba da doprinese očuvanju i boljem razumevanju našeg kulturnog identiteta.

 

(S. Ž.)

 

Teodor fon Burg u olimpijskom timu

 

Članovi matematičkog olimpijskog tima Srbije 2012. Igor Spasojević i Ivan Tanasijević izjavili su da su ponosni što mogu da predstavljaju Srbiju i poručili da će učiniti sve da na Olimpijadi ostvare dobar rezultat.

 

Pored njih, u timu su i Teodor fon Burg, Rade Špeger, Dušan Šobot, a ovih dana biće određen i šesti član ekipe. Tim predvode profesori Đorđe Krtinić i Dušan Đukić.

 

 

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...