GLAVAŠ: Redovna odbrana od poplava, nema mesta panici
Foto: Beoinfo

Padavine pojačanog intenziteta

GLAVAŠ: Redovna odbrana od poplava, nema mesta panici

Društvo -
Direktor Beokom servisa Darko Glavaš izjavio je danas da je stanje redovno i da nema mesta panici jer su trenutne padavine malo pojačanog inteziteta normalne za grad u ovo doba godine.

''Imamo redovnu odbranu od poplava. To nije ništa alarmantno. Nema mesta panici jer smo u prošlosti imali daleko veću i Savu i Dunav na teritoriji Beograda nego što je sada'', rekao je Glavaš.

On je obijasnio da redovna odbrana od poplava znači samo da je blagi rast vodostaja. Kako je istakao, niti su padavine povećanog inteziteta niti ima većih bara na teritoriji grada Beograda.

''Ovo su samo padavine malo pojačanog inteziteta koje su normalne za teritoriju grada Beograda i za ovo doba godine, a vodostaji uvek rastu u ovo vreme jer tada dolazi i do topljenja snega na većim planina'', rekao je Glavaš.

On je, ipak, istakao da mora da postoji apel da se dodatno osiguraju svi plovni objekti, što je na neki način i zakonska obaveza vlasnika objekata, što sitnih uz obaloutvrdu Save i Dunava, što samih plovnih objekata.

''Naravno i svi učesnici u motornom saobrahaju moraju da budu oprezni i prilagode brzinu uslovilama puta s obzirom da će padati i temperatura tokom večeri, a kolovozi su mokri i klizavi'', rekao je Glavaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track