SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE UPOZORAVA: U četvrtak i petak nove padavine i novi problemi
Foto: Fonet

Službe na nogama

SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE UPOZORAVA: U četvrtak i petak nove padavine i novi problemi

Društvo -
Tokom noći došlo je do stabilizacije vremenskih prilika i prestanka padavina, pa nije bilo većih problema sa izlivanjem vode nije bilo, izjavio je danas Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, dodajući da je do sada iz ugroženih područja evakuisano 120 ljudi.

Dončevski je rekao da jedino Zapadna Morava beleži manji porast, a ukazuje da se u četvrtak i petak očekuju nove padavine, zbog čega će se problemi nastaviti.

"Problemi će se nastaviti, u većoj ili manjoj meri to ćemo videti, očekuje se kiša, doduše manjeg inteziteta nego što je bilo, očekuje nas i otapanje snega, što može da napravi probleme prema rekama koje su u podnožju", rekao je Dončevski, dodajući da mogu biti ugrožene sve opštine gde može doći do otapanja snega.

Kako je rekao, pripadnici Sektora, Vojske Srbije i Žandarmerije su i dalje na terenu, a sada se radi na stvaranju uslova, odnosno crpljenju vode, kako bi se evakuisani vratili kućama.

Upitan za stanje na Savi i Dunavu, Dončevski je rekao da su to velike reke i da mogu da prime velike količine vode, da je kod Šapca uspostavljena granica vanredne odbrane, ali da ne bi trebalo da bude većih problema.

Uputio je apel građanima da ne zatrpavaju kanale, ali i da poslušaju spasioce na terenu kada ih pozivaju na evakuaciju i da ne dovode u opasnost sebe, porodicu i spasioce i evakuišu se na vreme.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track