Prvi maj i Uskrs u Madridu

BIG BLUE

Prvi maj i Uskrs u Madridu

Društvo -
Petodnevni aranžman s direktnim čarter letom i smeštajem u hotelima s četiri zvezdice na bazi noćenja s doručkom, a sve u organizaciji Agencije Big Blue, ono je što Vaše ovogodišnje prvomajske i uskršnje praznike može učiniti apsolutno posebnim.

Ne zaboravite da je Španija jedna od najatrakitvnijih zemalja sveta a njen glavni grad Madrid u mnogo čemu intrigantna prestonica koju rado posećuju turisti sa cele planete. Jedna od posebnosti ovog kraljevskog grada je i podatak da je Madrid, koji se nalazi na 665 metara nadmorske visine, najviša prestonica Starog kontinenta.

U ovoj priči ono što je lepo čak i nije tako skupo (početna cena od 495 evra) tim pre jer vas posle tročasovnog udobnog leta uz fascinantnu arhitekturu i niz drugih nedoživljenih lepota čeka i strast Španaca čija se svakodenvnica odslikava kroz južnjački temperament. Već na prvom koraku biće vam jasno da administrativni, politički i kulturni centar Španije živi “u petoj brzini” kako danju tako i noću koja je nazamisliva bez flamenka, igre s pričom koja dira u srce. Ljubazni domaćini gotovo u dahu ispričače vam priču i o tome kako je Madrid jedan od gradova sa najvećim prostorom pod zelenom površinom u Evropi što ih čini izuzento ponosnim. Ponosni su i na sve drugo što njihov Madrid čini posebnim počev od toga da grad ima čak šest univerziteta, bezbroj pozorišta i muzeja, prelepe trgove i bulevare, kao i da je zbog svog načina života bio i ostao inspiracija mnogih umetnika.

Simbol grada je medvedica čiju statuu možete da vidite kod Vrata sunca (Puerta de Sol) u srcu Madrida. Ostaćete bez daha i kada posetite čuvene ulice Paseo del Prado i Gran Via, Trg Sibeles ili Trg Oriente čiji je ukras Kraljevska palata ili Španski trg sa statuom čuvnog Migela de Servantesa. Impresivan je i Kružni skver sa fontanom i još puno, puno toga. Ipak da bi prestonicu Španije upamtili za sva vremena obavezna je poseta Muzeju Prado, jednom od najfascinatnijih na svetu pod čijim krovovima se čuvaju neprocenjiva remek-dela najvaćih slikara Španije i sveta…Vi ćete možda sebi oprostiti ali Madriđani Vam to nikada neće ukoliko šetajući ovim čudesnim gradom ne svratite bar na treneutak do stadiona Santiago Bernabe, svetinje navijača Real Madrida, kraljevskog kluba s million trofeja.

Priuštite sebi, a to je u ovom aranžamanu Agenciej Big Blue moguće, i jedan predivan faluktativni izlet, odnosno odlazak do Toleda, srca Kastilje s brojnim zamkovima, vinogradima i vetrenjačama koje će vas podsetiti da ste u rodnom kraju Don Kihota. Lepota Toleda, stare prestonice Španije, skoro je nemerljiva. Sve je doživljaj: i panorama sa vidikovca na obali reke Taho i šetnja ulicama sa zgradama koji su najlepši primeri mavarske arhitekture ali uživanje u zdanjima koja su ukrašena delima i platnima slavnog El Greka…

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track