BLAGOJEVIĆ: I dalje nismo bezbedni od poplava
Foto: Fonet

Infrastruktura ojačana, ali ne i dovoljna

BLAGOJEVIĆ: I dalje nismo bezbedni od poplava

Društvo -
Ma koliko bezbedniji mi bili, mi i dalje nismo bezbedni. Krenuli smo putem obezbeđenja objekata od poplava, ali imamo još dosta da radimo, rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević komentarišući ovogodišnje poplave u Srbiji.

Blagojević je rekao da su u Srbiji češće padavine, pa tako se suočavamo i sa češćim izlivanjem bujičnih potoka, koji su ujedno i najveća opasnost.

"Ma koliko bezbedniji mi bili, mi i dalje nismo bezbedni. Krenuli smo putem obezbeđenja, ali imamo još dosta da radimo", kaže Blagojević.

On navodi da postojeća infrastruktura nije više dovoljna.

"Bezbedniji smo zato što je postojeća struktura ojačana, ali ona nije dovoljna. Zato se ušlo u nove projekte, ali to su ogromni kapitalni projekti. Ne može preko noći da izrastu", kaže Blagojević.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kaže da je tri milijarde dinara ukupan obim stredstava uložen u postojeću infrastrukturu za odbranu od plavljenja.

"Na 304 lokacije su urađeni radovi da se infrastruktura vrati na pređašnje stanje. U 17 opština, u kojima je sada u poslednjim poplavama proglašena vanredna situacija, uloženo je 612 miliona dinara u obnovu. Za novu infrastrukturu je opredeljeno 425 miliona dinara", naveo je Blagojević.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track